Δρ. Νικόλας Κόκκαλης
Επικεφαλής Τεχνολογίας
Έχω πάρει το διδακτορικό τίτλο μου (Ph.D) από το Stanford και είμαι καθηγητής της πρώτης τάξης που δημιουργήθηκε στο Stanford, πάνω στις στις αποκεντρωμένες εφαρμογές. όπου συνδυάζουμε τα κατανεμημένα συστήματα και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή, για να φέρουμε τα κρυπτονομίσματα στους απλούς ανθρώπους.
Όλη μου τη ζωή, ήμουν τεχνολόγος, γεγονός που με οδήγησε να κάνω διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Stanford και να συνεχίσω ως Μεταδιδακτορικός Υπότροφος στο εκεί Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών. Ως μέρος του μεταδιδακτορικού μου, εισήγαγα και δίδαξα στην τάξη CS359B, στο Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Stanford, τις αποκεντρωμένες εφαρμογές blockchain. Εκεί, από πρώτο χέρι αντιμετώπισα τη δυσκολία να περάσω τις τεχνολογικές εξελίξεις του blockchain σε απλούς ανθρώπους.

Πιστεύω ότι η τωρινή τεχνολογία μπορεί να ενδυναμώσει τους ανθρώπους περισσότερο από ποτέ.
Ως νέος προπτυχιακός φοιτητής, σχεδίασα και κατασκεύασα από το μηδέν, μια νέα μητρική πλακέτα υπολογιστή στο εργαστήριο.

Στην πρώιμη διδακτορική μου εργασία, δημιούργησα ένα πλαίσιο για τη σύνταξη «smart contracts», σχετικά με κατανεμημένα fault tolerant (ανεκτικά σε σφάλματα) συστήματα, πριν από την ύπαρξη του blockchain και του Ethereum και το δημοσίευσα στη διατριβή μου για το Master in Science.</p >

Δημιούργησα επίσης εργαζόμενος για παραπάνω από ένα χρόνο μια διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών, την gameyola, όπου εκατομμύρια άνθρωποι διασκέδασαν, ενώ για την μετέπειτα διδακτορική μου εργασία, προσπάθησα να αποκαταστήσω αυτό το χρόνο, γράφοντας έναν crowd-powered βοηθό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εξοικονομούσε χρόνο στους ανθρώπους κατά την επεξεργασία των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των εργασιών τους.

Επίσης, ήμουν ο ιδρυτικός επικεφαλής τεχνικός CTO (Chief Technology Officer), στο StartX, μίας μη κερδοσκοπικός start up επιχείρησης, για φοιτητές του Stanford που βοήθησε πάνω από 2.000 επιχειρηματίες.

Είμαι δυνατός και μακροπρόθεσμος οπαδός του τεχνικού, οικονομικού και κοινωνικού δυναμικού των κρυπτονομισμάτων, αλλά απογοητευμένος από τους τρέχοντες περιορισμούς τους.

Δεσμεύομαι να φέρω τη δύναμη του blockchain σε περισσότερους ανθρώπους βελτιώνοντας την τρέχουσα εμπειρία και δημιουργώντας αξία για όλους.

Το κάνω αυτό χρησιμοποιώντας μια φιλοσοφία σχεδιασμού με επίκεντρο το χρήστη, που ανατρέπει την ισχύουσα διαδικασία ανάπτυξης νέων blockchain: Εκκίνηση εφαρμογής σε Beta έκδοση. Πρόσκληση μελών στο δίκτυο να επαναλάβουν το πρωτόκολλο μαζί με τα άλλα μέλη. Αποκέντρωση του προκύπτοντος σχεδιασμού.
Το αποτέλεσμα είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμο ως Pi Network, ένα νέο κρυπτονομισμάτων και peer-to-peer δίκτυο, το οποίο λειτουργεί επί της παρούσης σε περισσότερες από150 χώρες και 32 γλώσσες.

Το Pi Network είναι 100% η επαγγελματική μου δέσμευση, ενώ η αγαπημένη μου σύζυγος και ο γιος μου αναλαμβάνουν το 100% της προσωπικής μου δέσμευσης.