Δρ. Chengdiao Fan
Επικεφαλής προϊόντος
Έχω πάρει το διδακτορικό τίτλο μου (Ph.D) από το Stanford στην Υπολογιστική Ανθρωπολογία και στην αξιοποίηση της κοινωνικής πληροφορικής (social computing) στο ξεκλείδωμα του ανθρωπίνου δυναμικού σε παγκόσμια κλίμακα.
Τελείωσα το διδακτορικό μου δίπλωμα στις Ανθρωπολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Stanford, με εξειδίκευση στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τις σπουδές σε ανθρώπινες ομάδες.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώθηκαν στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τον υπολογιστή και στην κοινωνική πληροφορική και πιο συγκεκριμένα, στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να επηρεάσουμε θετικά την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις κοινωνίες.

Τα προηγούμενα ερευνητικά μου έργα και οι δημοσιεύσεις μου περιλαμβάνουν το σχεδιασμό συστημάτων λογισμικού για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την
κλιμάκωση των κοινωνικών επικοινωνιών και την ανάδειξη του ανεκμετάλλευτου κοινωνικού κεφαλαίου για τους ανθρώπους. Ίδρυσα επίσης μια startup επιχείρηση, που δημιουργεί μια πλατφόρμα παραγωγικότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κλιμακώνει τις συνομιλίες με πληθοπορισμό (crowdsourcing).

Αυτό που με ενθουσιάζει σχετικά με την τεχνολογία blockchain είναι η συγχώνευση της αποκέντρωσης με ένα οικονομικό εργαλείο.
Αυτό το τεχνολογικό θαύμα μπορεί να κινητοποιήσει άτομα σε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν και να ανταμειφθούν για τη συμβολή τους.

Ακριβώς όπως το διαδίκτυο επέτρεψε στον κόσμο να είναι πιο συνδεδεμένος μέσω ανταλλαγής πληροφοριών, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν στενότερες και συχνότερες συνεργασίες με ανταλλαγές αξίας.
Πιστεύω ότι οι δυνατότητές τους είναι πολύ πέρα από τη σφαίρα της χρηματοδότησης και θα δημιουργήσουν αξίες που διαφορετικά δεν θα είχαν δημιουργηθεί ή αποτυπωθεί σε ατομικό, κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ελπίδα μου για το Pi είναι η δημιουργία μιας οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς για τους παγκόσμιους πολίτες, να απελευθερώσουν και να συλλάβουν τη δική τους αξία και με τη σειρά τους να δημιουργήσουν αξία για την κοινωνία και τον κόσμο.
Μιλάω Αγγλικά και Κινέζικα. Είμαι επιστήμονας, μηχανικός, σύζυγος και μητέρα ενός τρίχρονου.