Σχετικά με το KYC

Ανακοίνωση σχετικά με το KYC

Γιατί χρειαζόμαστε το KYC;

Το όραμα του Pi Network είναι να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα και μια οικονομία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα είναι ευρύτερα διανεμημένη για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο μηχανισμός εξόρυξης του Pi Network βασίζεται στο κοινωνικό δίκτυο και το ποσοστό εξόρυξης μειώνεται στο μισό καθώς το μέγεθος του κοινωνικού δικτύου αυξάνεται κατά 10x. Έτσι, το Pi Network, έχει αυστηρή πολιτική για έναν λογαριασμό ανά άτομο.

Αυτό απαιτεί υψηλό βαθμό ακρίβειας, για να εξακριβωθεί ότι τα μέλη του δικτύου είναι γνήσια ανθρώπινα όντα, προκειμένου να αποφευχθεί η δυνατότητα των ατόμων να συσσωρεύουν Pi μέσω δημιουργίας ψευδών λογαριασμών. Εκτός από τα διάφορα επίπεδα τεχνικών λύσεων για τον εντοπισμό, την πρόληψη και τον αποκλεισμό ψεύτικων λογαριασμών, για την επιβολή της πολιτικής ενός λογαριασμού ανά άτομο το KYC παρέχει μια επιπλέον άμυνα για να διασφαλίσει την πραγματική “ανθρώπινη φύση” του δικτύου.

Η διαδικασία KYC, του Δικτύου Pi, δεν πληρεί μόνο ένα πλαίσιο ελέγχου αλλά είναι σημαντικό για την προστασία του μηχανισμού εξόρυξης του Pi και του σκοπού του έργου του.

Πώς διεξάγεται το τρέχον KYC;

Το τρέχον Pi KYC διεξάγεται από τρίτο πάροχο KYC. Παρόλο που τα τρέχοντα απαιτούμενα έγγραφα σε πολλές χώρες περιορίζονται μόνο σε διαβατήρια, τέτοιες λύσεις επαλήθευσης ταυτότητας παρέχουν το επίπεδο γνησιότητας που αναζητούμε αυτήν τη στιγμή, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των ατόμων. Το απόρρητο των μελών είναι μια κατευθυντήρια αρχή στο Pi Network. Το Pi Network δεν ενδιαφέρεται τόσο για το περιεχόμενο των δεδομένων που υποβάλετε κατά τη διάρκεια του KYC όσο για την αυθεντικότητα της ταυτότητάς σας (δηλαδή, ότι είστε πραγματικός άνθρωπος και όχι Bot).

Το Pi Network σέβεται βαθιά το απόρρητο των μελών και στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τις παρεμβολές στο απόρρητο των μελών διατηρώντας παράλληλα το νόμισμα ασφαλές. Όλες οι διεργασίες Pi KYC θα ξεκινήσουν μόνο από αυτήν την εφαρμογή και θα ειδοποιηθείτε εάν έχετε επιλεγεί από την εφαρμογή. Προσοχή στις απάτες που ισχυρίζονται ότι δίνουν ευκαιρίες για Pi KYC και βρίσκονται εκτός της εφαρμογής μας.

Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε ότι η απόκτηση διαβατηρίων είναι δύσκολη για ορισμένους πρωτοπόρους (Pioneers) και ελπίζουμε στο μέλλον να αναπτύξουμε μια αποκεντρωμένη, αξιόπιστη, χαμηλού έως μηδενικού κόστους διαδικασία KYC, προσαρμοσμένη για την κοινότητα Pi , που δεν θα απαιτεί απαραίτητα διαβατήριο. Ο απώτερος στόχος είναι να επιτρέψουμε σε κάθε πραγματικό Pioneer στο δίκτυο να περάσει το KYC και να αποδείξει ότι είναι ένας και πραγματικός χρήστης, για το Mainnet.

Η συζήτηση για τη μελλοντική λύση KYC θα είναι επίσης πιθανώς ένα θέμα στο επερχόμενο Pi Convention και καλωσορίζουμε όλες τις δημιουργικές ιδέες από τους Pioneers.

Τι δυνατότητες έχουν αυτή τη στιγμή όσοι περνούν KYC;

Προς το παρόν, χρησιμοποιούμε κυρίως το KYC για να επιτρέψουμε στους Pioneers να τρέχουν κόμβους στο Pi Testnet, να είμαστε προγραμματιστές Pi Apps στην πλατφόρμα μας, να ξοδεύουμε Pi στα Pi Apps και να εκτελούμε μεταφορές εντός εφαρμογής, οι οποίες αποτελούν πυλώνες της οικοδόμησης του οικονομικού οικοσυστήματος του Pi. Τελικά, κάθε μέλος του Pi θα πρέπει να περάσει το KYC για να μεταφερθεί στο Pi Mainnet.

Το KYC δεν απαλλάσσει τους Pioneers από το να συμμορφώνονται με τις πολιτικές και από την απαγορευμένη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης Pi για ανταλλαγή με άλλα νομίσματα, της πώλησης λογαριασμών Pi σε άλλους pioneers, της χρήσης αυτοματοποιημένων σεναρίων στους λογαριασμούς τους και της δημιουργίας πλαστών λογαριασμών.

Ακόμα και αν ένας Pioneer πέρασε το KYC, η απαγορευμένη συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα, την ανάκληση ή την απαγόρευση του λογαριασμού KYC πριν από το Mainnet. Επομένως, μην συμμετέχετε σε απαγορευμένες δραστηριότητες. Το να είσαι φυσικό πρόσωπο ακολουθώντας τις πολιτικές του Pi είναι η καλύτερη στρατηγική για τη διασφάλιση του Pi.

Ποια είναι τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής για τις 100.000 δωρεάν θέσεις KYC;

Τα κριτήρια επιλογής, όπως ανακοινώθηκαν προηγουμένως, θα είναι αξιοκρατικά, με βάση τις προηγούμενες συνεισφορές των Pioneers στο Pi, συμπεριλαμβανομένου του χρονικού διαστήματος ως Pioneer, του χρόνου και της αξιοπιστίας των κόμβων, της εμπλοκής στην ανάπτυξης της κοινότητας, της προώθησης εποικοδομητικών συνομιλιών και των μελλοντικών πιθανών συνεισφορών, συμπεριλαμβανομένων των Pi Node and Testnet, Pi Apps Platform, Bootstrapping της Pi-to-peer οικονομίας του Pi (τυχόν επιλογές και εισαγωγές σε πιλοτικά προγράμματα) και δημιουργία του γενικότερου οικοσυστήματος.

Η εκτίμηση για μελλοντική πιθανή συνεισφορά σημαίνει ότι θα επιλεγούν τόσο πρόσφατοι όσο και παλαιότεροι Pioneers, αλλά συνολικά η διανομή θα έχει περισσότερους παλαιότερους Pioneers από τους Pioneers που προσχώρησαν πρόσφατα. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη την πιθανότητα ύπαρξης ή σύνδεσης με δημιουργία ψεύτικου λογαριασμού.

Στην πραγματικότητα προσκαλούμε επίσης στο KYC ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς που υποπτευόμαστε ότι είναι “ψεύτικοι” ή “τρέχουν αυτοματοποιημένα σενάρια”, ώστε να μπορούμε να μελετήσουμε περαιτέρω τις πρακτικές τους και να τις αξιολογήσουμε. Αυτοί οι λογαριασμοί θα αποκλειστούν προφανώς από τη μεταφορά του Pi στο Mainnet εάν επιβεβαιώσουμε τις υποψίες μας.

Παρουσιάζουμε επίσης μια νέα διαδικασία επιλογής KYC όπου το σύστημά μας επιλέγει αυτόματα Pioneers με βάση τα παραπάνω κριτήρια σε καθημερινή βάση. Οι επιλεγμένοι Pioneers θα ειδοποιηθούν από ένα αναδυόμενο μήνυμα στην εφαρμογή. Στην προτροπή εντός της εφαρμογής, θα ζητηθεί από τον Pioneer να επιβεβαιώσει εάν έχει τα σωστά έγγραφα ταυτοποίησης, δεδομένης της χώρας έκδοσής τους.

Εάν ναι, προχωρά στη διεξαγωγή του KYC από την εφαρμογή τρίτου παρόχου. Εάν όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιλεγεί ξανά. Εάν κάποιος έχει ζητηθεί από το σύστημα να περάσει το KYC, αυτή τη φορά υπάρχει πιθανότητα να επιλεγεί ξανά για τις 100.000 δωρεάν θέσεις αργότερα, αλλά δεν είναι εγγυημένο. Ο ψευδής ισχυρισμός ότι έχει ένα συγκεκριμένο έγγραφο όχι μόνο θα οδηγήσει σε αποτυχία του KYC αυτή τη στιγμή, αλλά θα μειώσει επίσης την πιθανότητα να επιλεγεί αυτό το άτομο στο μέλλον για να το περάσει ξανά.

Εάν κάποιος έχει επιλεγεί και έχει τα σωστά έγγραφα, έχει 24 ώρες για να περάσει KYC. Μετά από 24 ώρες, εάν ο Pioneer δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την υποδοχή, αυτή η δωρεάν ευκαιρία KYC θα μεταφερθεί σε άλλους Pioneers. Ο λόγος για την περίοδο 24 ωρών για τους χρήστες που έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι έχουν το σωστό έγγραφο, είναι επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέρα ολοκληρώνουμε έναν στοχευμένο αριθμό KYC, έχοντας μια ομοιόμορφη κατανομή και για την αποφυγή μεγάλου φόρτου εγγράφων για εμάς και για τους τρίτους παρόχους μας.

Συνολικά, τα 100K δωρεάν KYC είναι μόνο η αρχή για την επαλήθευση αναγνώρισης που επιτρέπει σε περισσότερους Pioneers να χτίσουν το αποκεντρωμένο δίκτυο του Pi και την οικονομία του Bootstrap Pi, ωστόσο, μπορείτε πάντα να περιμένετε μελλοντικές ευκαιρίες και μελλοντικές λύσεις KYC όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Γιατί είναι δωρεάν το KYC για τα 100K Pioneers;

Επειδή είναι μια σχετικά μικρή ομάδα και οι 100K Pioneers θα εργαστούν για να εκκινήσουν την οικονομία μας και να δημιουργήσουν το Testnet μας. Το KYC είναι δαπανηρό επειδή εκτελείται αυτήν τη στιγμή από εφαρμογές τρίτων που χρεώνουν ανά έλεγχο KYC.

Ενώ η Core Team μπορεί δυνητικά να καλύψει το κόστος για ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας κοινότητας του Pi, δεν μπορεί να καλύψει το κόστος για τα εκατομμύρια των σημερινών και των μελλοντικών μας πρωτοπόρων προτού βρούμε μια λύση χαμηλού έως μηδενικού κόστους. Όπως ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, η ομάδα πυρήνα (Core Team) δεν θα επωφεληθεί από καμία από τις διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας ή τις λύσεις KYC.

Για τη μεγάλη μάζα των Pioneers, το KYC είτε θα κοστίζει για εσάς ένα ποσό (που θα χρεώνει ο τρίτος πάροχος KYC), είτε θα βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα χαμηλού έως μηδενικού κόστους KYC (προσαρμοσμένο για την κοινότητα Pi από το Pi Network). Η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια δωρεάν επιλογή KYC.

Αν και δεν μπορούμε ακόμη να υποσχεθούμε ότι θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο, μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.