Πλατφόρμα εφαρμογών

Σύντομα θα παρουσιάσουμε μια περιορισμένη έκδοση του Pi Apps Platform (πρωτότυπη πλατφόρμα εφαρμογών Pi Network) που θα φιλοξενεί την πρώτη εφαρμογή-τρίτων (Third-Party App).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την πλατφόρμα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Πρωτότυπο πλατφόρμας Pi Apps

Η προηγούμενη σειρά βίντεο μας εξήγησε ότι το Project έχει δύο στόχους στη δεύτερη φάση:
1. Οικοδόμηση αξίας
2. Αποκέντρωση του δικτύου. Η πλατφόρμα εφαρμογών του Building Pi είναι μια σημαντική στρατηγική για την επίτευξη του πρώτου στόχου: αξία κατασκευής. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε την έκδοση Beta της πλατφόρμας εφαρμογών έως το τέλος του 2ου τριμήνου 2020. Τώρα, παρέχουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουμε να το επιτύχουμε κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου .

Υιοθετούμε πως μια επαναλαμβανόμενη μεθοδολογία σχεδιασμού με γνώμονα τον χρήστη, η οποία περιλαμβάνει πρωτότυπα, δοκιμές, συλλογή σχολίων και βελτίωση της πλατφόρμας. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η Core Team θα δοκιμάσει την πλατφόρμα Pi Apps και τις αρχικές εφαρμογές Pi (Pi Apps).

Αυτό σημαίνει ότι οι διεπαφές, οι λειτουργίες και η προσβασιμότητα της πλατφόρμας και των αρχικών εφαρμογών θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πριν οριστικοποιηθούν. Θα έχουμε περιορισμένες χρονικές εκδόσεις τέτοιων πρωτοτύπων για να δοκιμάσει η κοινότητα τη χρήση και να δώσει τα σχόλια της, ενώ τα πρωτότυπα και οι αρχικές εφαρμογές ενδέχεται να καταργηθούν μετά τον έλεγχο για αναθεώρηση και να κυκλοφορήσουν ξανά.

Για να υποστηρίξει εφαρμογές τρίτων, η Core Team θα χρειαστεί να δημιουργήσει την υποδομή που επιτρέπει την ενσωμάτωση τρίτων στην εφαρμογή Pi Network για κινητά, καθώς και την ενσωμάτωση του Pi στις εφαρμογές τους. Για να μεταφέρει το Pi στις εφαρμογές τρίτων, οι Pioneers θα πρέπει να περάσουν το KYC, αλλά κάθε Pioneer μπορεί να χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες αυτών των εφαρμογών που δεν περιλαμβάνουν αποστολή Pi.

Για παράδειγμα, οι λειτουργίες χρησιμότητας ή η λήψη Pi από αυτές τις εφαρμογές δεν απαιτούν KYC. Για να χτίσουμε έναν αγωγό, έτοιμο να δοκιμάσει την πλατφόρμα και τις αρχικές εφαρμογές Pi, θα επεκτείνουμε επίσης το KYC τις επόμενες εβδομάδες.

Ως μέρος του πρωτοτύπου και των δοκιμών, θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο πρωτότυπο της πλατφόρμας εφαρμογών στην κοινότητά μας πολύ σύντομα, το οποίο περιλαμβάνει την πρώτη εφαρμογή τρίτου μέρους του Pi. Πρόσφατα, μας πλησίασε ένας καθηγητής του Στάνφορντ με μια εφαρμογή που βοηθά τον κόσμο να προβλέψει καλύτερα πού αναπτύσσονται νέες περιπτώσεις του νέου κορονοϊού (COVID 19) και βοηθάμε να ανακαλύψουμε ποια συμπτώματα είναι πιο ενδεικτικά του COVID 19 διατηρώντας ταυτόχρονα το ατομικό απόρρητο.

Ως παγκόσμια πανδημία, ο COVID 19 έχει επηρεάσει όλες τις γωνιές του κόσμου και η πανδημία του απαιτεί μια παγκόσμια συντονισμένη απάντηση, στην οποία το Pi με υπερηφάνεια θα μπορεί να βοηθήσει. Το Pi υπερβαίνει τα σύνορα και οι πρωτοπόροι προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου. Δεδομένης της κατανομής της παγκόσμιας κοινότητάς μας, το Pi Network είναι μοναδικά τοποθετημένο για να συμβάλει στην καταπολέμηση του COVID 19.

Δεδομένης της σημασίας της αντιμετώπισης αυτής της ασθένειας και της ευθυγράμμισης με την αξία του Pi να φέρει κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αποφασίσαμε να επιλέξουμε αυτό ως την πρώτη εφαρμογή τρίτου μέρους στην αρχική έκδοση πρωτοτύπου: Pi’s Apps Platform.

Αυτή η πρώτη εφαρμογή θα επιτρέψει σε μέλη της κοινότητας Pi όπως και σε άλλους να συνεισφέρουν πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα (εάν υπάρχουν), που αντιμετωπίζουν, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο του ατόμου. Το Pi δεν θα κοινοποιήσει τα δεδομένα σας με αυτήν την εφαρμογή COVID 19, εκτός από το όνομα χρήστη Pi που είναι απαραίτητο για την επεξεργασία τυχόν μεταφορών του Pi εντός εφαρμογής και θα κοινοποιηθεί μόνο με ρητή συγκατάθεση από το εσάς.

Τυχόν δεδομένα που υποβάλετε μέσα στην εφαρμογή COVID 19 δεν θα κοινοποιηθούν στο Pi. Πράγματι, αυτή η πρώτη εφαρμογή χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία διατήρησης της ιδιωτικής ζωής για να διασφαλίσει ότι ακόμη και η ίδια η εφαρμογή δεν θα γνωρίζει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που υποβάλλετε και δεν συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμα δεδομένα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εισαχθεί και θα εξηγηθεί από τους δημιουργούς της εφαρμογής σε ένα βίντεο στην αρχική μας οθόνη πολύ σύντομα όταν κυκλοφορήσουμε το αρχικό πρωτότυπο της πλατφόρμας Pi Apps.

Μείνετε συντονισμένοι!