Pi Browser & Πορτοφόλι Pi

Παρουσιάζουμε την εφαρμογή Pi Browser και το πορτοφόλι Pi για κινητά

Σήμερα παρουσιάζουμε δύο μεγάλα προϊόντα του Pi Network: το Pi Browser και το πορτοφόλι Pi, για κινητά. Για πρόσβαση στο Pi Browser και στο πορτοφόλι Pi για κινητά, κατεβάστε τη νέα εφαρμογή Pi Browser από το iOS App Store ή το Android Play Store μέσω του κουμπιού στην αρχική οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι κατεβάζετε την επίσημη εφαρμογή Pi Browser από την Core Team (επισημαίνεται ως “Εταιρεία Pi Community” στις λίστες καταστημάτων) και προσέξτε τα ψεύτικα πορτοφόλια ή τις απάτες.

Το πρόγραμμα περιήγησης Pi στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο ανοιχτής και άμεσης πλατφόρμας Pi Utilities όπου οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν εφαρμογές Pi μαζί με τους Pioneers και να τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Το πρόγραμμα περιήγησης Pi είναι βασικά η νέα διεπαφή της πλατφόρμας εφαρμογών / εφαρμογών Pi.

Ως εργαλείο περιήγησης γενικής χρήσης, εξακολουθεί να είναι “πρωτόγονο“, αλλά είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές Pi. Αυτή είναι επίσης η έκδοση Beta του προγράμματος περιήγησης και θα προστεθούν περισσότερες αλλαγές και δυνατότητες αργότερα.

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε το Πορτοφόλι Pi σε κάθε Pioneer, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή του και τώρα παρουσιάζουμε την έκδοση για κινητά του Πορτοφολιού Pi, μέσα στην εφαρμογή Pi Browser.

Επομένως, εάν δεν έχετε δημιουργήσει το πορτοφόλι σας μέσω της έκδοσης του επιτραπέζιου υπολογιστή, κατεβάστε την εφαρμογή Pi Browser και δημιουργήστε το πορτοφόλι σας εκεί.

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει το πορτοφόλι σας στην επιφάνεια εργασίας την περασμένη εβδομάδα, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας στο κινητό σας μέσω της εφαρμογής Pi Browser και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τη φράση πρόσβασης στο τηλέφωνό σας μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή το αναγνωριστικό προσώπου.

Το Πορτοφόλι Pi είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική του Pi, για προοδευτική αποκέντρωση προς το Mainnet, διότι κάθε Pioneer θα μπορεί να αλληλεπιδρά με το Blockchain Testnet μέσω των πορτοφολιών του δημιουργώντας συναλλαγές με Test-Pi.

Ετοιμάζουμε επίσης περισσότερα για το Pi Mainnet τόσο από την άποψη:

1. Της ετοιμότητας της κοινότητας

2. Των βελτιώσεων προς το Blockchain και την επεκτασιμότητά του, καθώς η κοινότητα δοκιμάζει συναλλαγές στο Testnet.

Γιατί συνδυάζονται τα Πορτοφόλι Pi και το Pi Browser; Το να έχετε το πορτοφόλι μέσα στην εφαρμογή Pi Browser θα επιτρέψει τελικά στις μελλοντικές εφαρμογές Pi και στις παραδοσιακές επιχειρήσεις να ενσωματώσουν εύκολα τις πληρωμές Pi και να αλληλεπιδράσουν με το Pi Blockchain.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους Pioneers να έχουν απρόσκοπτες αποκεντρωμένες εμπειρίες ιστού, δηλαδή να εκτελούν εύκολα συναλλαγές, όταν επισκέπτονται συγκεκριμένους ιστότοπους Pi App.

Αυτή είναι μια μεγάλη εξέλιξη της πλατφόρμας Pi Utilities και της προσπάθειας της Core Team για την οικοδόμηση του οικοσυστήματος Pi. Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής εισαγωγή του Pi Browser.

Η Core Team θα καθορίσει με τα σχόλια της κοινότητας ως προς το αν θα διατηρήσουμε δύο εφαρμογές για κινητά (π.χ. εφαρμογή εξόρυξης και εφαρμογή Pi Browser) ή θα τις συγχωνεύσουμε σε μία, στο μέλλον.

Πρόγραμμα περιήγησης Pi – Pi Browser

Το πρόγραμμα Pi Browser σκοπεύει να προσφέρει μια διαδικτυακή εμπειρία σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο. Εκτός από την υποστήριξη οποιωνδήποτε εφαρμογών Web2.0 όπως τα υπάρχοντα προγράμματα περιήγησης ιστού, το πρόγραμμα περιήγησης Pi θα επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται, να αλληλεπιδρούν και να πραγματοποιούν συναλλαγές σε αποκεντρωμένες εφαρμογές – εφαρμογές που ενσωματώνονται με τεχνολογία Blockchain – για μια απρόσκοπτη και φιλική εμπειρία χρήστη.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης Pi θα έχει έναν κατάλογο επιλεγμένων εφαρμογών Pi και το δικό του σύστημα DNS για την υποστήριξη μιας εντελώς νέας κλάσης τομέων .pi.

Για παράδειγμα, οι τρέχουσες εφαρμογές – Pi Wallet, Pi Chats, Mining, Brainstorm – θα είναι προσβάσιμες πληκτρολογώντας αντίστοιχα Wallet.Pi, Chats.Pi, Mine.Pi και Brainstorm.Pi στο πεδίο URL του προγράμματος περιήγησης.

Στο μέλλον, περισσότερες εφαρμογές Pi από προγραμματιστές τρίτων θα επιλεγούν και θα προστεθούν στον κατάλογο και θα έχουν πρόσβαση μέσω παρόμοιων διευθύνσεων URL .pi.

Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν την επανάληψη στην εφαρμογή τους μέσω τομέων που δεν ανήκουν στο Pi.

Το πρόγραμμα περιήγησης Pi είναι μια πιο ανοιχτή πλατφόρμα εφαρμογών Pi, διότι επιτρέπει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές που ενσωματώνονται στο Pi Testnet, Πορτοφόλι Pi όπως και άλλα στοιχεία της στοίβας τεχνολογίας Pi.

Αυτό μπορεί να το κάνει χωρίς τον περιορισμό της διαδικασίας έγκρισης ή του περιορισμού της παλιάς πλατφόρμας Pi Utilities μέσα στην εφαρμογή εξόρυξης Pi, επειδή ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί οποιονδήποτε ιστότοπο ελεύθερα στο πρόγραμμα περιήγησης Pi.

Αντίθετα, στο παρελθόν οι εφαρμογές έπρεπε να επιλέγονται από την Core Team για να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Pi Utilities μέσα στην εφαρμογή εξόρυξης Pi.

Αργότερα, θα ενημερώσουμε το SDK πλατφόρμας Pi για ενσωμάτωση με τις συναλλαγές Testnet και Test-Pi για εφαρμογές Pi που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν τις εφαρμογές Pi στο Testnet από τους δικούς τους τομείς.

Επιπλέον, καθώς το δίκτυο Pi γίνεται πιο αποκεντρωμένο, το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορεί να ταιριάζει με την πρόοδο της αποκέντρωσης του δικτύου.

Τελικά στο μέλλον, οι Pioneers θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις δύο εφαρμογές που αναφέρονται στον Κατάλογο Pi και στις μη καταχωρημένες εφαρμογές απευθείας μέσω των διευθύνσεων URL τους και να λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις για το αν αυτές οι εφαρμογές είναι αξιόπιστες ή όχι χωρίς την αυστηρή επίβλεψη της Core Team.

Μέσω αυτού του οράματος, η διαδικασία επιλογής για τον κατάλογο δεν θα εμποδίσει απαραίτητα την ανάπτυξη, τη δοκιμή και τη χρήση εφαρμογών αγαθών από τους Pioneers.