Οδηγός Προ – Mainnet

Χρήσιμες Συμβουλές για καλύτερη προετοιμασία για το KYC και το Mainnet

Όσοι δεν έκαναν πορτοφόλι Pi καλό είναι να κάνουν, για να συνηθίσουν τη λειτουργία του. Θα μπορούμε να κρατήσουμε και στο Mainnet το ίδιο.
Φροντίζουμε να αποθηκεύσουμε σωστά την Passphrase. Ένας σημαντικός λόγος επίσης είναι, για να σιγουρευτούμε ότι το Pi Browser δουλεύει καλά στο κινητό μας και μπορούμε να χρησιμοποιούμε το πορτοφόλι χωρίς προβλήματα.

Το πρώτο βήμα για την προετοιμασία στο Mainnet, είναι να φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό πορτοφόλι Pi. Θα πρέπει να συνηθίσουμε τη λειτουργία του μέσα στην εφαρμογή Pi Browser.
Η εφαρμογή Pi Browser είναι διαθέσιμη εδώ και κάποιους μήνες στο Google Play Store και στο iOS App Store.
Αυτή η εφαρμογή αποτελεί το σύνδεσμο με το Blockchain του Pi όπου με τη βοήθεια της θα μπορεί ο Pioneer να περιηγηθεί στο οικοσύστημα, να περάσει KYC, να δημιουργήσει το πορτοφόλι του, να κάνει συναλλαγές κτλ.

Η εγκατάσταση της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά των Pi στο Mainnet.

Κατεβάστε την εφαρμογή και δημιουργήστε το δικό σας πορτοφόλι ακολουθώντας τις οδηγίες όπως αυτές περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο:

Το δεύτερο βήμα είναι η εξοικείωση με το πορτοφόλι μας.
Αποστολή Pi, διαχείριση λειτουργιών και λήψη Pi στο ειδικά διαμορφωμένο κανάλι εντός εφαρμογής με όνομα Wallet Testing English.

Η διαδικασία θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά για τον τρόπο που θα μπορούμε να στείλουμε ή να λάβουμε Pi.

Για οδηγίες αποστολής και λήψης, δείτε τον παρακάτω οδηγό.

Το τρίτο βήμα είναι η κατανόηση της λειτουργίας Lockup.

Θα πρέπει να σκεφτούμε τα θετικά και τα αρνητικά εξ’ αρχής και να αποφασίσουμε πριν το Mainnet, το αν θα κλειδώσουμε ή όχι.

Η Core Team μας δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσουμε ένα ποσοστό από τα μεταφερόμενα Pi μας στο Mainnet. Η επιλογή αυτή βρίσκεται στο μενού της εφαρμογής του Pi (Mainnet).

Η επιβράβευση που θα λάβουμε σε περίπτωση που προβούμε στο κλείδωμα ενός μέρους των Pi μας, είναι αυξημένο ποσοστό εξόρυξης.

Να τονίσουμε ότι εάν δεν επιβεβαιώσουμε την επιλογή μας, κλειδώματος ή μη, δε θα μπορέσουν να μεταφερθούν τα Pi μας στο Mainnet.

Αν επιθυμούμε να κλειδώσουμε ένα ποσό, τότε επιλέγουμε τη ρύθμιση που μας αρέσει και την αποθηκεύουμε πριν το Mainnet.

Αν πάλι δε θέλουμε να κλειδώσουμε κάποιο ποσό, δεν έχουμε παρά να από επιλέξουμε το κουτάκι της αυτόματης αποθήκευσης στη λειτουργία αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες της λειτουργίας Lockup, πατήστε ΕΔΩ.

Το τέταρτο βήμα είναι να τσεκάρουμε τα στοιχεία μας στην εφαρμογή και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις στο ονοματεπώνυμό μας.
Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε επιτυχώς το KYC.

Η αίτηση που θα καταθέσουμε για να περάσουμε από τη διαδικασία του KYC:

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα καταθέσουμε τα επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης μας, θα μας ζητηθεί να βγάλουμε κάποια Selfie φωτογραφία και να συμπληρώσουμε διάφορα στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία.

Η καθολική εφαρμογή για KYC, αναμένεται να αρχίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου αρκετά εκατομμύρια Pioneers θα επιβεβαιώσουν την ταυτότητα τους με τα επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης τους.

Η διαδικασία KYC, λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών, θα διαρκέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα που επιτρέπει σε όλους τους Pioneers να μπορέσουν να την ολοκληρώσουν. Αυτό σημαίνει πως η διαδικασία KYC, θα συνεχιστεί και μετά την έναρξη του Mainnet.

Εφόσον έχει αρχίσει το Mainnet και ο Pioneer περάσει επιτυχώς τη διαδικασία του KYC θα μεταφερθούν τα Pi του στο Mainnet.

Πριν συμβεί αυτό όμως θα πρέπει ο κάθε Pioneer να ακολουθήσει κάποια βήματα που αναγράφονται στην εφαρμογή του Pi με τη μορφή λίστας (Mainnet Checklist).

Σημείωση:
Τα στοιχεία εντός εφαρμογής, θα πρέπει να είναι ίδια με το επίσημο έγγραφο που θα χρησιμοποιήσουμε για την επαλήθευση.
Θα πρέπει να ελέγξουμε με ιδιαίτερη προσοχή τη φωτογραφία του εγγράφου μας (ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο), ώστε να μοιάζει αρκετά με τα τωρινά μας χαρακτηριστικά (θα χρειαστεί να ανεβάσουμε και selfie στο KYC).

Δε χρειάζεται να αγχωθούμε αν ξεκινήσει το Mainnet πριν μας έρθει ειδοποίηση για KYC.
Εφόσον μας έρθει η ειδοποίηση και προβούμε επιτυχώς στη διαδικασία, θα περάσουν αυτόματα τα μεταφερόμενα μας Pi στο Mainnet.

Το πέμπτο βήμα είναι η αναμονή για τα αποτελέσματα του KYC.
Η αίτηση μας θα ελεγχθεί από εγκεκριμένους αξιολογητές οι οποίοι θα συγκρίνουν αρχικά τα στοιχεία που καταθέσαμε στην αίτηση μας, με τα στοιχεία που έχουμε δηλώσει στην εφαρμογή του Pi.

Θα συνεκτιμηθούν επίσης και διάφοροι παράγοντες όπως ο έλεγχος της ταυτότητας μας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς κατά της τρομοκρατίας και καταπολέμησης μαύρου χρήματος και θα ελεγχθεί επίσης ο λογαριασμός μας, δηλαδή εάν έχουμε προβεί σε ενέργειες που παραβιάζουν την ορθή πολιτική λειτουργίας του Pi Network.

Το τελευταίο βήμα είναι η πρόσκληση που θα αποστείλουμε στα μέλη της Ομάδας Κέρδους μας και στα μέλη του Κύκλου Ασφαλείας μας για να προβούν στη διαδικασία KYC.
Εφόσον περάσουν επιτυχώς από το KYC, θα μεταφερθούν τα Pi που έχουμε κερδίσει από την συνεισφορά τους, στο Mainnet.

Για το πως δουλεύει το σύστημα μεταφορών ανάλογα με το ποιος έχει περάσει KYC, ανατρέξτε στο ανάλογο σημείο στο Roadmap.