Μοντέλο χρηματοδότησης

Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στο Pi’s Funding Model (μοντέλο χρηματοδότησης). Αφού εξετάσαμε τα σχόλιά σας, νιώθουμε άνετα να προχωρήσουμε με τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής. Θα θέλαμε τη συμβολή της κοινότητας για το πού να τοποθετήσουμε διαφημίσεις, μέσα στην εφαρμογή. Παρακολουθήστε την έρευνα ή διαβάστε περισσότερα παρακάτω για μια πιο λεπτομερή ενημέρωση.

Ενημέρωση μοντέλου χρηματοδότησης: Διαφημίσεις εντός εφαρμογής

Χάρη στους πρωτοπόρους που υπέβαλαν πάνω από 10.000 σχόλια και ιδέες σχετικά με το πώς το Pi θα μπορούσε να επιτύχει μια βιώσιμη χρηματοδότηση. Η σημερινή ανάρτηση επικεντρώνεται στην πιο άμεση “οδό” για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης: διαφήμιση εντός εφαρμογής. Αφού εξετάσαμε τα προηγούμενα σχόλιά σας, προχωράμε με διαφημίσεις εντός εφαρμογής.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε την ανάλυση των σχολίων σας που βοήθησαν να οδηγήσουμε σε αυτήν την απόφαση και τώρα θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε περαιτέρω τα σχόλιά σας σχετικά με τους τύπους διαφημίσεων που πρέπει να εφαρμόσουμε, παράγοντες στάθμισης όπως η εμπειρία χρήστη και τα πιθανά έσοδα από διαφημίσεις.

Όπως αναφέραμε στο βίντεο “Building Pi’s Funding Model”, η πιο υποσχόμενη βραχυπρόθεσμη λύση φαίνεται να ήταν η διαφήμιση εντός εφαρμογής, επειδή οι διαφημίσεις δεν κοστίζουν χρήματα και είναι κοινές σε δωρεάν εφαρμογές. Στο προηγούμενο βίντεο, ζητήσαμε από εσάς, να μας αφήσετε σχόλια σχετικά με τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής.

Η ανάλυσή μας για τα σχόλιά σας περιελάμβαναν την ανάγνωση των πολλών σχολίων που υποβάλλατε, ενώ συνυπολογίσαμε τις θετικές και αρνητικές σας ψήφους.
Όσον αφορά τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής, τα σχόλια ήταν πολύ υποστηρικτικά. Πολλοί πρωτοπόροι πρότειναν ότι θα ήταν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν διαφημίσεις εντός εφαρμογής εάν συνέβαλε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του έργου.

Μία από τις κύριες ανησυχίες που εξέφρασαν οι Pioneers, είναι ο πιθανός αντίκτυπος των διαφημίσεων στην εμπειρία του χρήστη. Οι πρωτοπόροι εξέφρασαν την επιθυμία οι διαφημίσεις να μην είναι υπερβολικά ενοχλητικές και να έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην εμπειρία εντός της εφαρμογής.

Προκειμένου να εκτιμήσουμε το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση διαφημίσεων στην εφαρμογή, διεξάγουμε τώρα μια έρευνα στην αρχική οθόνη της εφαρμογής για να συλλέξουμε περισσότερα σχόλια. Οι επιλογές για τοποθετήσεις διαφημίσεων στην έρευνα περιλαμβάνουν προτάσεις από την Core Team, καθώς και προτάσεις που πρότειναν οι Pioneers στο αρχικό μας θέμα “Building Pi’s Funding Model”.

Μόλις λάβουμε νέα σχόλια από εσάς, σχετικά με τις διαφημίσεις που προτιμούν στην εφαρμογή, θα περάσουμε σε μια περίοδο δοκιμής για διαφημίσεις εντός εφαρμογής. Αυτή η περίοδος δοκιμής θα επιδιώξει την επίτευξη της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ δύο βασικών μεταβλητών: έσοδα από διαφημίσεις και αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη.

Τα έσοδα από διαφημίσεις επηρεάζονται από παράγοντες όπως τον αριθμό προβολών κάθε διαφήμισης, τον αριθμό των ατόμων που κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, καθώς και τον τύπο των διαφημίσεων (δηλαδή, οι διαφημίσεις βίντεο τείνουν να αποφέρουν υψηλότερα έσοδα από τις στατικές διαφημίσεις Banner).

Από την άλλη πλευρά, η διατήρηση της εμπειρίας των χρηστών απαιτεί, οι διαφημίσεις να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής.

Ενώ υπάρχει συχνά μια αντιστάθμιση, η εξισορρόπηση των εσόδων από διαφημίσεις και η εμπειρία των χρηστών δεν είναι πάντα ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Για παράδειγμα, μια πολλά υποσχόμενη επιλογή είναι μια διαφήμιση-βίντεο που εμφανίζεται κατά τη φόρτωση της εφαρμογής.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Pioneers θα βλέπουν μια διαφήμιση, αντί να χάνουν χρόνο περιμένοντας να φορτώσει η εφαρμογή. Για να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτήν την ισορροπία, λάβετε μέρος στην έρευνα στην αρχική οθόνη της εφαρμογής.
Ανυπομονούμε για τα σχόλιά σας!

Έρευνα τοποθέτησης διαφημίσεων εντός εφαρμογής

Θα θέλαμε τώρα να συλλέξουμε σχόλια από την κοινότητα σχετικά με το πού να τοποθετήσετε διαφημίσεις μέσα στην εφαρμογή. Λάβετε υπόψη την ισορροπία μεταξύ των εσόδων διαφορετικών διαφημίσεων και του αντίκτυπου στην εμπειρία του χρήστη.

1. Πως πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι η διαφήμιση στο Pi Network;

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο την οποία μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της σπατάλης χρόνου περιμένοντας τη φόρτωση της εφαρμογής, αλλά όχι κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή.

Μια μικρή διαφήμιση Banner στο κάτω μέρος της οθόνης στη θέση του κουμπιού “Αποστολή 1Pi”.

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο που μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα ΠΡΙΝ την εξόρυξη.

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο που μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα ΜΕΤΑ την εξόρυξη.

2. Ποιος τρόπος διαφήμισης πιστεύετε ότι είναι ο χειρότερος στην εφαρμογή Pi Network;

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο την οποία μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της σπατάλης χρόνου περιμένοντας τη φόρτωση της εφαρμογής, αλλά όχι κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή.

Μια μικρή διαφήμιση banner στο κάτω μέρος της οθόνης στη θέση του κουμπιού “Αποστολή 1Pi”.

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο που μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα ΠΡΙΝ την εξόρυξη.

Μια σύντομη διαφήμιση βίντεο που μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα ΜΕΤΑ την εξόρυξη.