KYC – Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερώτηση: Θα υπάρξει μαζικό KYC ή θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται αριθμοί θέσεων;

Απάντηση: Αρχικά θα ανακοινωθούν ομάδες θέσεων και σύντομα το μαζικό KYC, με σκοπό τη βελτίωση του συστήματος.
Πρόσφατα, κυκλοφορήσαμε μικρούς αριθμούς θέσεων KYC, στο Pi Browser – kyc.pi, για σκοπούς δοκιμής, εντοπισμού σφαλμάτων, βελτιώσεων απόδοσης και αλγόριθμων.

Για παράδειγμα, κυκλοφορήσαμε μια νέα έκδοση της εφαρμογής KYC που περιέχει ελέγχους Liveness και προ επισκόπηση επεξεργασίας εγγράφων σε 50 ακόμη άτομα ανά χώρα. Σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες θέσεις μέχρι να ξεκινήσει το μαζικό KYC.

Επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή και επαναλήψεις στην ανάπτυξη της εφαρμογής KYC, καθώς ασχολείται με μια σημαντική διαδικασία του δικτύου και σημαντικά δεδομένα των Pioneers.
Μόλις ολοκληρωθούν οι βελτιώσεις και η επεκτασιμότητα, οι Pioneers θα μπορούν να μεταβούν στην εφαρμογή kyc.pi για να υποβάλουν την τεκμηρίωση KYC τους.

Ερώτηση: Θα ειδοποιηθούν οι Pioneers όταν το KYC είναι ευρέως διαθέσιμο;

Απάντηση: Ναι. Θα ειδοποιηθούν στην ανακοίνωσή μας και μπορούν επίσης να ειδοποιηθούν από τα μέλη της ομάδας κέρδους τους.
Οι Pioneers θα μπορούν να στέλνουν μια ειδοποίηση στην Ομάδα Κέρδους τους και στα μέλη του Κύκλου Ασφαλείας, για να τους ζητήσουν να εκτελέσουν το KYC.
Η CT, θα δημοσιεύει επίσης ανακοινώσεις που θα υπενθυμίζουν στους χρήστες να ανεβάσουν την τεκμηρίωση KYC τους.

Ερώτηση: Πότε θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα Pi στα πορτοφόλια Mainnet για Pioneers που έχουν υποβάλει τεκμηρίωση KYC;

Απάντηση: Η έως τώρα υποβολή σε υπηρεσίες όπως η ΥΟΤΙ, θα χρειαστούν περισσότερους ελέγχους στα έγγραφα που έχουν υποβληθεί.
Θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν πρόσθετοι έλεγχοι, όπως αντιστοίχιση ονόματος, προηγούμενες παραβιάσεις των όρων παροχής υπηρεσιών και των πολιτικών τους Pi και επαλήθευση συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, τα οποία θα αποτελούν πάσο του Pi KYC.

Γενικά, αφού ένας Pioneer υποβάλει την τεκμηρίωση του για το KYC, θα πρέπει να περάσει από μια διαδικασία επαλήθευσης, η οποία περιλαμβάνει την επαλήθευση της ταυτότητας κάποιου και τη συμμόρφωση με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Δικτύου Pi.
Για τους Pioneers που περνούν αυτήν τη διαδικασία επαλήθευσης, τα υπόλοιπα Pi θα μεταφερθούν στα πορτοφόλια Mainnet σε κανονικές παρτίδες.

Ερώτηση: Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι Pioneers για έγκριση μετά την υποβολή της τεκμηρίωσης KYC;

Απάντηση: Ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με ορισμένους παράγοντες.
Οι πρωτοπόροι που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή KYC μέσω του Pi Browser, Pi θα είναι οι πρώτοι που θα υποβληθούν σε επεξεργασία αφού τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ανθρώπινου επαληθευτή, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Ο σκοπός της ύπαρξης του πιλοτικού KYC δεν είναι μόνο να λάβουν έγκριση οι Pioneers, αλλά και να βελτιώσει την ίδια την εφαρμογή KYC.

Μόλις οι επικυρωτές μπορέσουν να επαληθεύσουν τις αιτήσεις στην εφαρμογή KYC, θα εξαρτηθεί και η πρόοδος της εφαρμογής από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων επικυρωτών ανά χώρα, που κυμαίνονται από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό η κοινότητα να παρακινήσει αρκετούς επικυρωτές να συμμετάσχουν ως εργατικό δυναμικό και να βοηθήσουν στην επαλήθευση των Pioneers στη χώρα τους, μόλις ανοίξει η πύλη επικύρωσης.
Εάν ένας Pioneer έχει υποβάλει αίτημα επανεξέτασης ενημέρωσης ονόματος, ενδέχεται να απαιτείται επιπλέον χρόνος.

Τα αποτελέσματα του KYC θα εξαρτηθούν επίσης από την αντιστοίχιση του ονόματός σας με τον Λογαριασμό σας Pi, τον έλεγχο έναντι της λίστας κυβερνητικών κυρώσεων AML, κατά της τρομοκρατίας, και εάν ο λογαριασμός έχει ιστορικό σεναρίων ή παραβίασης πολιτικής.

Ερώτηση: Πώς θα ειδοποιηθούν οι χρήστες εάν έχουν περάσει KYC ή όχι;

Απάντηση: Ένας Pioneer μπορεί να ελέγξει την κατάστασή του KYC μέσα στην εφαρμογή Pi KYC μέσω του Pi Browser, όπου υπέβαλε τα έγγραφα.

Ερώτηση: Τι γίνεται με όσους δεν περάσουν KYC; Θα καούν άμεσα οι λογαριασμοί τους;

Απάντηση: Η αποτυχία στο KYC μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.
Διαφορετικοί λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε διαφορετικά αποτελέσματα, π.χ. άλλη μια ευκαιρία να υποβάλετε ξανά αίτηση KYC, ένσταση ή μόνιμη απόρριψη.
Οι λογαριασμοί Pi δεν θα καούν αμέσως. Πιθανότατα θα δοθεί περίοδος χάριτος για τυχόν υποθέσεις εκ νέου υποβολής και προσφυγής, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα.