Κόμβοι

Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την νέα έκδοση του Pi Node (v0.3.4), η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη για λήψη ή αναβάθμιση στο node.minepi.com.

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις όπου ο διακόπτης On/ Off ενεργοποιούσε μόνο ένα Container στατιστικών στοιχείων που συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις της συσκευής για λόγους επιλογής, το ίδιο κουμπί διακόπτη στην v0.3.4 μπορεί τώρα να ενεργοποιήσει το Container που τρέχει το Blockchain για επιλεγμένους υποψηφίους.

Λήψη και προσβασιμότητα

Αυτή η νέα έκδοση επιτρέπει στην Core Team να προσκαλέσει σταδιακά τους υποψήφιους κόμβους να αρχίσουν να τρέχουν το Blockchain για να ακολουθήσουν το Testnet.
Προτείνουμε λοιπόν σε όλους τους υποψηφίους, να κάνουν αναβάθμιση σε αυτήν την τελευταία έκδοση v0.3.4, μεταβαίνοντας στο λογισμικό Node.
(Εάν το έχετε κατεβάσει την προηγούμενη εβδομάδα όταν το είχαμε ήδη δημοσιεύσει στον ιστότοπό μας, δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε ξανά.)

Ωστόσο, η νέα λειτουργικότητα ενεργοποίησης και προβολής του Blockchain θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε διαφορετικούς υποψηφίους για τεχνικούς λόγους.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τη λήψη της νέας έκδοσης, η πλειοψηφία των υποψηφίων πιθανότατα θα δει την ίδια διεπαφή με την παλιά λειτουργικότητα
στην αρχή, δηλαδή ενεργοποιώντας το Container στατιστικών. Μην αποθαρρύνεστε, επειδή παρόλο που αυτή η έκδοση μπορεί να έχει την ίδια εμφάνιση με την προηγούμενη Version, φέρει διαφορετικές λειτουργίες.

Την επόμενη εβδομάδα, περισσότεροι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν τη νέα λειτουργικότητα διαθέσιμη, δηλαδή τον διακόπτη που ενεργοποιεί το κοντέινερ Blockchain.

Αρχικά θα ενεργοποιήσουμε το Container Blockchain μόνο σε υποψήφιους κόμβων που εκτελούν:
1. Windows 10 Home ή Pro και έχουν την τελευταία έκδοση Windows 10 (version 2004) με WSL 2 και χρησιμοποιώντας το Docker Desktop.
2. Οποιαδήποτε έκδοση macOS με το Docker Desktop.

Σε μελλοντικές εκδόσεις, θα ενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργικότητα για περισσότερα λειτουργικά συστήματα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το Blockchain να λειτουργεί στο Docker Toolbox.
Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψήφιους κόμβους να μπορούν να ενεργοποιήσουν το Container Blockchain για να ακολουθήσουν το Blocknet Testnet καθώς εξελίσσεται.

Η επιλογή των κόμβων που μπορούν να υποβάλουν συναλλαγές θα γίνει στο μέλλον όταν η δυνατότητα γίνει διαθέσιμη.
Όσον αφορά τα Supernodes, θα κάνουμε επιλογές αργότερα με βάση στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο επιλογής όταν οι υποψήφιοι του Pi Node έτρεχαν το κοντέινερ στατιστικών και τη συνεχή επιτυχημένη συμμετοχή τους στο τρέχον στάδιο.

Επίσης, σύντομα θα διαθέσουμε ορισμένα από αυτά τα στατιστικά στοιχεία που συλλέξαμε σχετικά με τη συσκευή και την απόδοσή της στη διάθεση του κατόχου της συσκευής στο v0.3.4., Π.χ. χρόνος λειτουργίας και σταθερότητα.

Σημασία του v0.3.4

Το Pi Node v0.3.4 θα επιτρέψει μόνο την προβολή του Pi Testnet, αλλά είναι σημαντικό επειδή είναι η πρώτη φορά που το λογισμικό Pi Node εκτελεί
το Blockchain σε μεγαλύτερη κλίμακα και ξεκινά το δεύτερο στάδιο του Testnet Roadmap – Revision Stage που περιλαμβάνει μια επαναληπτική διαδικασία δύο δραστηριοτήτων: δοκιμή σεναρίων και αναθεώρηση αλγόριθμου συναίνεσης.

Με βάση αυτήν την έκδοση, η Core Team μπορεί γρήγορα να εκχωρήσει προσομοιωμένα δεδομένα του γραφήματος δικτύου και των διαμορφώσεων σε διαφορετικούς κόμβους, για να δοκιμαστεί αποτελεσματικότερα σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων και καταστάσεων του δικτύου.

Τα δεδομένα που παράγονται από αυτές τις δοκιμές θα τροφοδοτήσουν στη συνέχεια τη διαδικασία αναθεώρησης του αλγόριθμου συναίνεσης.
Το στάδιο αναθεώρησης πιθανώς θα είναι μια αρκετά μεγάλη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν πολλές εκδόσεις Nodes.

Καθώς ο αλγόριθμος συναίνεσης βελτιώνεται μέσω προσομοιωμένων δεδομένων, η Core Team θα είναι σε θέση να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες στους Nodes και SuperNodes από την απλή προβολή του δοκιμαστικού δικτύου, όπως η επικύρωση συναλλαγών και η συμμετοχή στον αλγόριθμο συναίνεσης, προχωρώντας προς το τρίτο στάδιο – Live Testnet.

Πίσω από τα παρασκήνια του v0.3.4

Τους τελευταίους μήνες, αναπτύξαμε αυτήν την έκδοση του κόμβου που επιτρέπει στα Pioneers να εκτελούν το Blockchain μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη διεπαφής.
Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κυκλοφορήσουμε αυτήν την έκδοση σε όλους τους Pioneers γιατί εκτός από την ανάπτυξή της, είχαμε επίσης περίπου 8 δοκιμαστικές εκδόσεις με συντονιστές και εθελοντές δοκιμαστές πριν από την κυκλοφορία.

Ο σκοπός των δοκιμαστικών επαναλήψεων ήταν να ανακαλύψει και να διορθώσει όσο το δυνατόν περισσότερα σφάλματα που ενδέχεται να εκτεθούν από διαφορετικές συσκευές και λειτουργικά συστήματα και να σώσει από προβλήματα περισσότερους Pioneers.
Λόγω της φύσης των ζητημάτων συμβατότητας με διαφορετικές συσκευές και λειτουργικά συστήματα, αναμένουμε ακόμα ορισμένες αναφορές ζητημάτων κατά την εκτέλεση αυτής της έκδοσης, αλλά ελπίζουμε ότι είναι πολύ μειωμένες, χάρη στις δοκιμαστικές εκδόσεις κυκλοφορίας.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίσης περισσότερα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του κοντέινερ Blockchain στο Node Interface για Pioneers.
Για οποιαδήποτε ζήτημα, συμβουλευτείτε τη σελίδα wiki της κοινότητας ή συμμετάσχετε στις συζητήσεις Node Applicant στην εφαρμογή Pi.