Ημέρα Pi

Γιορτή της Ημέρας Pi (Pi Day)
Επιπλέον 100 χιλιάδες δωρεάν πιστοποιήσεις KYC.

Νέα του KYC
Ως μέρος των ειδήσεων εορτασμού της Ημέρας του Pi, ανακοινώνουμε σήμερα άλλες 100.000 δωρεάν πιστοποιήσεις KYC για την κοινότητα. Από τότε που ανακοινώθηκαν οι αρχικές 100.000 δωρεάν πιστοποιήσεις KYC, τις ολοκληρώσαμε όλες για τους Pioneers που επιλέχθηκαν σε όλο τον κόσμο με βάση τις προηγούμενες και μελλοντικές συνεισφορές τους στην κοινότητα του Pi.
Σήμερα προσφέρουμε επιπλέον 100.000 δωρεάν πιστοποιήσεις KYC φτάνοντας συνολικά τις 200.000 για την κοινότητα, για να συνεχίσουμε τη ροή πιστοποίησης (KYC) μελών να υποστηρίξουμε το Testnet μας, να οικοδομήσουμε το οικοσύστημά μας και να εκκινήσουμε την οικονομία του Pi.

Εν τω μεταξύ, η Core Team έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τεχνικά και να επιμελείται τις λύσεις πιστοποίησης KYC που προτάθηκαν από την κοινότητα στην εφαρμογή Brainstorm από τη συντριπτική πλειοψηφία των Pioneers, με την ελπίδα να βρεθούν λύσεις πιστοποίησης KYC χαμηλού έως μηδενικού κόστους για όλους τους πραγματικούς Pioneers. Έτσι, εάν δεν έχετε λάβει ακόμα μια πρόσκληση πιστοποίησης KYC, παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί.

Όπως ορίζεται στην πολιτική απορρήτου μας στο https://pi.app/privacy, τα δεδομένα από την πιστοποίηση KYC συλλέγονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επαλήθευση της ταυτότητας του Pioneer και για την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των κανονισμών και την πολιτική του Pi Network, όπου μόνο πραγματικοί άνθρωποι μπορούν να λαμβάνουν Pi.
Δεν έχουμε πουλήσει ποτέ δεδομένα πιστοποίησης KYC και δεν θα το κάνουμε χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Υπενθύμιση: Όλες οι διαδικασίες Pi KYC θα ξεκινήσουν μόνο από αυτήν την εφαρμογή και οι Pioneers θα ειδοποιηθούν μέσα από αυτήν την εφαρμογή εάν επιλεγούν για δωρεάν πιστοποίηση KYC.
Προσοχή σε τυχόν απάτες που ισχυρίζονται ότι δίνουν ή πωλούν ευκαιρίες πιστοποίησης Pi KYC εκτός της εφαρμογής μας.

Ενημερωμένη έκδοση της προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετικά με το KYC με πλήρες πλαίσιο

Γιατί χρειαζόμαστε την πιστοποίηση KYC;

Το όραμα του Pi Network είναι να δημιουργήσει ένα ευρέως κατανεμημένο ψηφιακό νόμισμα χωρίς αποκλεισμούς και μία οικονομία για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο μηχανισμός εξόρυξης του Pi Network βασίζεται στο κοινωνικό δίκτυο και το ποσοστό εξόρυξης μειώνεται στο μισό όταν το μέγεθος του κοινωνικού δικτύου αυξάνεται κατά 10 φορές.

Έτσι, το Pi έχει αυστηρή πολιτική ενός λογαριασμού ανά άτομο. Αυτό απαιτεί υψηλό βαθμό ακρίβειας για να διαπιστωθεί ότι τα μέλη του δικτύου είναι γνήσια ανθρώπινα όντα, προκειμένου να αποφευχθεί η δυνατότητα των ατόμων να συσσωρεύουν Pi δημιουργώντας άδικα για τους υπόλοιπους, ψευδείς λογαριασμούς.

Εκτός από τα διάφορα επίπεδα τεχνικών λύσεων για τον εντοπισμό, την πρόληψη και τον αποκλεισμό ψεύτικων λογαριασμών για την επιβολή της πολιτικής ενός λογαριασμού ανά άτομο, το KYC παρέχει μια επιπλέον άμυνα για να εξασφαλίσει την πραγματική ανθρώπινη φύση του Pi Network.
Η διαδικασία KYC του Pi Network δεν πληροί μόνο τις απαιτήσεις των κανονισμών, αλλά είναι σημαντική για τη διαφύλαξη του μηχανισμού εξόρυξης του Pi και του σκοπού του ίδιου του project.

Πώς διεξάγεται η τρέχουσα πιστοποίηση KYC;

Η τρέχουσα πιστοποίηση Pi KYC διεξάγεται από τρίτο πάροχο πιστοποίησης KYC. Παρόλο που τα τρέχοντα απαιτούμενα έγγραφα σε ορισμένες χώρες περιορίζονται μόνο σε διαβατήρια, τέτοιες λύσεις επαλήθευσης ταυτότητας παρέχουν το επίπεδο αυθεντικότητας που αναζητούμε αυτήν τη στιγμή, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο της ιδιωτικότητας των ανθρώπων. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των μελών αποτελεί κατευθυντήρια αρχή του Pi Network.

Το Pi Network δεν ενδιαφέρεται τόσο για το περιεχόμενο των δεδομένων που υποβάλλετε κατά τη διάρκεια του KYC όσο για την αυθεντικότητα της ταυτότητάς σας (δηλαδή ότι είστε φυσικά πρόσωπα και όχι ρομπότ).
Το Pi Network σέβεται απόλυτα το απόρρητο των μελών και στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της εισβολής στην ιδιωτική ζωή των μελών, διατηρώντας παράλληλα το νόμισμα ασφαλές

Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε ότι η απόκτηση διαβατηρίων είναι δύσκολη για ορισμένους Pioneers και έχουμε προτείνει στην εφαρμογή Brainstorm να αναπτύξουμε μια αποκεντρωμένη, αξιόπιστη, χαμηλού έως μηδενικού κόστους διαδικασία πιστοποίησης KYC προσαρμοσμένη για την κοινότητα Pi, που δεν απαιτεί απαραίτητα διαβατήρια.

Ο απώτερος στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πραγματικό Pioneer στο δίκτυο να περάσει πιστοποίηση KYC ή να αποδείξει την ανθρώπινη φύση του για την είσοδο στο Mainnet.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αρχικά σχέδια τέτοιων λύσεων KYC, επισκεφθείτε την εφαρμογή Brainstorm στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης.

Τι επιτρέπει αυτή τη στιγμή η πιστοποίηση KYC στους Pioneers;

Επί του παρόντος, χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον το KYC για να επιτρέψουμε στους Pioneers να εκτελούν ορισμένες εκδόσεις κόμβων, να είναι προγραμματιστές του Pi Apps στην πλατφόρμα μας, να ξοδεύουν Pi σε εφαρμογές Pi, οι οποίες αποτελούν πυλώνες για την οικοδόμηση του οικονομικού οικοσυστήματος του Pi. Τελικά, κάθε Pioneer θα πρέπει να περάσει πιστοποίηση KYC προκειμένου να μπορέσει να μεταφέρει τα Pi του στο Pi Mainnet.

Η πιστοποίηση KYC δεν απαλλάσσει τους Pioneers από τη συμμόρφωση με τις πολιτικές Pi και από την απαγορευμένη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του Pi σε ανταλλαγή με άλλα νομίσματα, της πώλησης λογαριασμών Pi σε άλλους, της χρήσης αυτοματοποιημένων σεναρίων στους λογαριασμούς τους και της δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών.

Ακόμη και αν ένας Pioneer περάσει την πιστοποίηση KYC, η απαγορευμένη συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα, την ανάκληση, ή την απαγόρευση εισόδου στο Mainnet.
Συνεπώς, παρακαλούμε να μην συμμετέχετε σε απαγορευμένες δραστηριότητες. Όντας ένα φυσικό πρόσωπο που ακολουθεί τις πολιτικές του Pi είναι η καλύτερη στρατηγική για να εξασφαλίσετε τα Pi σας.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής και η διαδικασία για τις επιπλέον 100 χιλιάδες δωρεάν πιστοποιήσεις KYC;

Τα κριτήρια επιλογής, όπως ανακοινώθηκαν προηγουμένως, θα είναι αξιοκρατικά, με βάση τις προηγούμενες συνεισφορές των Πρωτοπόρων στο Pi, συμπεριλαμβανομένου της παλαιότητας του λογαριασμού , του χρόνου και της αξιοπιστίας των Κόμβων,, της ανάπτυξης της κοινότητας, της προώθησης εποικοδομητικών συνομιλιών και των μελλοντικών πιθανών συνεισφορών, συμπεριλαμβανομένων των Pi Node και Testnet, Pi Apps Platform, της ανάπτυξης της οικονομίας peer-to-peer του Pi και της οικοδόμησης του οικοσυστήματος.

Η εξέταση της μελλοντικής πιθανής συνεισφοράς σημαίνει ότι θα επιλεγούν τόσο πρόσφατοι όσο και παλαιότεροι Pioneers, αλλά συνολικά η διανομή θα έχει περισσότερους παλαιότερους, από πρόσφατους Pioneers.

Λαμβάνουμε επίσης υπόψη την πιθανότητα ύπαρξης ή συσχέτισης με τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Στην πραγματικότητα προσκαλούμε επίσης για πιστοποίηση KYC μερικούς από αυτούς τους λογαριασμούς που υποψιαζόμαστε ότι είναι “ψεύτικοι” ή “εκτελούν αυτοματοποιημένα σενάρια”, έτσι ώστε να μπορούμε να μελετήσουμε περαιτέρω τις πρακτικές τους και να τις αξιολογήσουμε.

Αυτοί οι λογαριασμοί προφανώς θα αποκλειστούν από τη μεταφορά των Pi τους στο Mainnet αν επιβεβαιώσουμε τις υποψίες μας.

Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ίδια διαδικασία επιλογής KYC όπου το σύστημά μας επιλέγει αυτόματα πρωτοπόρους με βάση τα παραπάνω κριτήρια σε καθημερινή βάση. Οι επιλεγμένοι Pioneers θα ειδοποιηθούν μέσω ενος αναδυόμενου μηνύματος μέσα στην ίδια την εφαρμογή. Στο μήνυμα , ο Pioneer θα κληθεί να επιβεβαιώσει εάν έχει τα σωστά έγγραφα ταυτότητας ανάλογα με την χώρα έκδοσής τους.

Εάν ναι, προχωρούν στη διεξαγωγή πιστοποίησης KYC. Εάν όχι, υπάρχει πιθανότητα να επιλεγεί ξανά για τις επιπλέον δωρεάν 100 χιλιάδες πιστοποιήσεις αργότερα, αλλά δεν είναι εγγυημένο. Ψευδής δήλωση κατοχής ενός συγκεκριμένου εγγράφου όχι μόνο θα οδηγεί σε αποτυχία πιστοποίησης KYC εκείνη τη στιγμή, αλλά επίσης μειώνει την πιθανότητα να επιλεγεί ξανά στο μέλλον για να ταυτοποιηθεί .

Εάν κάποιος επιλεγεί και έχει τα σωστά έγγραφα, έχει τις επόμενες 48 ώρες για να περάσει την πιστοποίηση KYC. Μετά από 48 ώρες, αν ο Pioneer δεν έχει χρησιμοποιήσει, αυτήν τη δωρεάν ευκαιρία πιστοποίησης KYC, αυτή η ευκαιρία θα περάσει σε άλλους Πρωτοπόρους.

Ο λόγος για την περίοδο των 48 ωρών για τους Pioneers που έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι έχουν το σωστό έγγραφο είναι επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέρα ολοκληρώνουμε έναν αριθμό πιστοποιήσεων KYC, που έχουμε ως στόχο, έχοντας μια ομοιόμορφη κατανομή των πιστοποιήσεων KYC κάθε μέρα και αποφεύγοντας συμφόρηση εργασίας για εμάς και τον τρίτο πάροχο μας, για πιστοποιήσεις KYC.

Συνολικά, όλες οι 200 χιλιάδες, άνευ κόστους πιστοποιήσεις KYC, είναι μόνο η αρχή της δράσης μας για την επαλήθευση ταυτότητας των Pioneers, που θα επιτρέψει σε περισσότερους Pioneers να οικοδομήσουν την αποκέντρωση του Pi Network και να εκκινήσουν την οικονομία του Pi, ωστόσο μπορείτε πάντα να περιμένετε για μελλοντικές ευκαιρίες και μελλοντικές λύσεις πιστοποίησης KYC όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Γιατί η πιστοποίηση KYC είναι δωρεάν για 200 χιλιάδες Pioneers;

Επειδή είναι μια σχετικά μικρή ομάδα και οι 200.000 Pioneers θα εργαστούν για να εκκινήσουν την οικονομία μας και να χτίσουν το Testnet μας. Η πιστοποίηση KYC είναι δαπανηρή επειδή εκτελείται επί του παρόντος από τρίτο πάροχο, που χρεώνει ανά έλεγχο KYC.

Ενώ η Core Team μπορεί δυνητικά να καλύψει το κόστος για ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας κοινότητας του Pi, δεν μπορεί να καλύψει όμως το κόστος πιστοποίησης KYC για τα εκατομμύρια των σημερινών και μελλοντικών Pioneers, πριν βρούμε τη λύση χαμηλού έως άνευ κόστους πιστοποίησης.

Η Core Team δεν θα επωφεληθεί από τις διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας KYC για τους Pioneers για τη μετάβαση στο Mainnet. Για τη μεγάλη μάζα των Pioneers, η μελλοντική πιστοποίηση KYC θα γίνεται είτε με δαπάνη των Pioneers (δηλαδή οτιδήποτε χρεώνει ο πάροχος πιστοποίησης KYC) είτε μια αποκεντρωμένη, χαμηλού έως άνευ κόστους διαδικασία πιστοποίησης KYC, προσαρμοσμένη για την κοινότητα Pi. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια δωρεάν επιλογή πιστοποίησης KYC.

Αν και δεν μπορούμε ακόμη να υποσχεθούμε ότι θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.