Happy Pi2 Day!

2021 Pi2Day

Για να γιορτάσουμε την ημέρα Pi2, κυκλοφορούμε την νέα πλατφόρμα Pi Apps Utilities, το Pi Developer Portal και το Pi Hackathon.

Οι προγραμματιστές της κοινότητας θα μπορούν πλέον να αρχίσουν να δημιουργούν και να δοκιμάζουν εφαρμογές στην πλατφόρμα Pi για εκατομμύρια χρήστες.

Επισκόπηση και σημασία του έργου

Το Pi είναι ένα παγκόσμιο κρυπτονόμισμα με υψηλή απόδοση συναλλαγών, παρέχοντας άμεσους παγκόσμιους οικονομικούς διακανονισμούς.

Επιπρόσθετα, το Pi Network επιδιώκει να αυτοπραγματωθεί, παρέχοντας αξία μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου βοηθητικών προγραμμάτων (εφαρμογές) που θα χρησιμοποιούν το Pi Blockchain ως μέσο ανταλλαγής για τη συναλλαγή αγαθών και υπηρεσιών.

Η νέα πλατφόρμα Pi Utilities έχει δημιουργηθεί ως υποδομή για το σκοπό αυτό, συνδέεται με το Blockchain Pi Testnet στο παρασκήνιο (και τελικά με το Mainnet) και με την προσβασιμότητα του χρήστη του Pi Browser στο προσκήνιο.

Εκκίνηση πλατφόρμας Pi Utilities

Μέσω της ανάπτυξης της κοινότητας, οι εφαρμογές Pi θα υλοποιηθούν ως εφαρμογές ιστού που εκτελούνται εντός του Pi Browser . Με το τρέχον SDK, οι Pioneers μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές Test-Pi σε εφαρμογές τρίτων και αντίστροφα.

Μία πληρωμή μέσω Pi ξεκινά πάντα και αδειοδοτείται από τη συσκευή υπολογιστή του αποστολέα, είτε πρόκειται για μεμονωμένο Pioneer είτε για εφαρμογή τρίτου μέρους, επειδή ο αποστολέας πρέπει να την υπογράψει με το δικό του ιδιωτικό κλειδί.

Οι εφαρμογές Pi τρίτων μερών μπορούν να ζητήσουν από τον Pioneer να τους πληρώσει με Pi για αγαθά και υπηρεσίες μέσω του πορτοφολιού Pi με μια απλή “κλήση” JavaScript χρησιμοποιώντας το Pi JavaScript SDK. Οι πρωτοπόροι πληρώνουν υπογράφοντας τη συναλλαγή μέσω του Pi Wallet.

Οι εφαρμογές Pi τρίτων μπορούν να στείλουν Pi στους Pioneers υπογράφοντας μέσω του πορτοφολιού προγραμματιστή τους, στους διακομιστές τους.

Οι πρωτοπόροι μπορούν να επισκεφθούν έναν ιστότοπο εφαρμογών τρίτων, μέσω του Pi Browser.

Όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι σε αυτήν την εφαρμογή, μπορούν να πατήσουν για να πληρώσουν με Pi για να μεταφερθούν στο πορτοφόλι διεύθυνσης του Wallet.pi, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δικό τους πορτοφόλι και να εγκρίνουν την πληρωμή.

Μετά την επιτυχή καταχώρηση της πληρωμής στο Pi Blockchain, θα ανακατευθυνθούν πίσω στη διεύθυνση της εφαρμογής τρίτου για να προχωρήσουν.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην τρέχουσα πλατφόρμα χρησιμοποιούν μόνο Test-Pi, καθώς οι ροές πληρωμών για τις εφαρμογές SDK και Pi συνδέονται με το Blockchain Pi Testnet.

Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε και να βελτιώσουμε την πλατφόρμα και τις εφαρμογές Pi με την κοινότητα, ώστε να είναι συμβατές και έτοιμες να ξεκινήσουν μόλις ξεκινήσει το Mainnet.

Προκειμένου οι προγραμματιστές εφαρμογών οικοσυστήματος να εστιάσουν στην ανάπτυξη βοηθητικών προγραμμάτων και λειτουργιών Pi χωρίς να ανησυχούν για την επεκτασιμότητα και το κόστος διακομιστή, δημιουργήσαμε τυποποιημένους πόρους ανάπτυξης, ένα εξειδικευμένο σύμπλεγμα Kubernetes με συνοδευτικά κοντέινερ.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών οικοσυστήματος μπορούν να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους απευθείας στο σύμπλεγμα χιλιάδων CPU διακομιστών, έτοιμες να εκτελεστούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους πόρους θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Εκκίνηση κοινότητας προγραμματιστών Pi

Ξεκινώντας πριν από λίγες εβδομάδες, το νέο Developer Portal του Pi Network επιτρέπει στους προγραμματιστές της κοινότητας να εγγραφούν για διαπιστευτήρια για πρόσβαση στο Pi API Platform και να δημιουργούν εφαρμογές Pi τρίτων στο Pi Testnet.

Μέσω της πύλης προγραμματιστών, οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικούς πόρους και να πραγματοποιούν συμφωνίες check-in στο μέλλον.

Για ανακοινώσεις, διαρκείς επικοινωνίες και διαχείριση της κοινότητας προγραμματιστών, λανσάρουμε επίσης έναν ειδικό διακομιστή Discord με δυνατότητα στους προγραμματιστές για σύνδεση και κατασκευή.

Ο διακομιστής Discord θα παρέχει εκπαιδευτικούς πόρους, AMAs και εκδηλώσεις κοινότητας αφιερωμένες στο να βοηθήσουν την κοινότητα προγραμματιστών να δημιουργήσει την επόμενη γενιά των εφαρμογών Pi.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι 1) περνούν ένα κουίζ προγραμματιστή στο Brainstorm για να γίνουν επαληθευμένοι προγραμματιστές ή / και 2) συμμετέχουν σε μια ομάδα Hackathon θα προσκληθούν σε αυτόν τον διακομιστή Discord.

Εάν ανήκετε σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες, περιμένετε την πρόσκλησή μας στην εφαρμογή Pi.

Ανακοίνωση #BuildPi2gether Pi Hackathon

Για να ξεκινήσει το λανσάρισμα της κοινότητας προγραμματιστών, το Pi Network ανακοινώνει την έναρξη του νέου μας Pi Hackathon σήμερα! Το #BuildPi2gether Hackathon είναι μια συνεργατική εκδήλωση στην οποία Pioneers & προγραμματιστές συνεργάζονται για να χτίσουν το μέλλον του Pi.

Θα φιλοξενήσουμε το Hackathon για 7 εβδομάδες από τις 28 Ιουνίου έως τις 10 Αυγούστου.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες εφαρμογών για δημιουργία:

Εφαρμογές οικοσυστήματος – Λειτουργικές εφαρμογές που βελτιώνουν το οικοσύστημα και τις λειτουργίες.

Επαγγελματικές εφαρμογές – Εφαρμογές που εξυπηρετούν καταναλωτικό ή εμπορικό προϊόν

Βραβεία

100.000$ USD και 100.000 Pi θα προσφερθούν ως βραβεία για τα κορυφαία ομαδικά έργα που πληρούν τα κριτήρια.

Για κάθε κατηγορία εφαρμογών (Ecosystem & Business apps)

• 1ο βραβείο = 20.000 US $ + 20.000 Pi

• 2ο βραβείο = 15.000 US $ + 15.000 Pi

• 3ο βραβείο = 10.000 US $ + 10.000 Pi

• Τιμητικές αναφορές (5 νικητές) = – 1000 US $ ο καθένας + 1.000 Pi

Έως 50.000 US $ και 50.000 Pi σε έπαθλα ανά κατηγορία, συνολικά 100.000 $ USD και 100.000 Pi για τις δύο κατηγορίες.

Επιλεγμένοι κριτές και η κοινότητα Pioneer θα αξιολογήσουν τα ολοκληρωμένα έργα και η ομάδα του Pi Core θα αποφασίσει για τους νικητές με βάση αυτές τις βαθμολογίες.

Για να συμμετάσχετε στο διαδικτυακό Hackathon:

1. Εγγραφείτε στο Hackathon στην εφαρμογή Brainstorm

2. Προτείνετε μια ιδέα ή γίνετε μέλος μιας υπάρχουσας ομάδας.

3. Γίνετε μέλος του αποκλειστικού καναλιού discord της ομάδας hackathon μετά την πρόσκληση για το νέο διακομιστή Discord.

4. Ξεκινήστε να υλοποιείτε την ιδέα σας με την ομάδα σας έως τις 10 Αυγούστου με μια ενδιάμεση έκθεση προόδου και μια τελική παρουσίαση βίντεο!

Μια καλά ισορροπημένη ομάδα Hackathon θα συμβιβαστεί (επικεντρωθεί) με ειδικούς σε:

• Ανάπτυξη: Κατασκευαστές της εφαρμογής Pi τρίτου μέρους με κωδικό

• Επιχειρήσεις: Επαγγελματίες που καθορίζουν την επιχειρηματική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του έργου

• Μάρκετινγκ και επικοινωνίες: Ειδικοί που παρουσιάζουν το όραμά τους για την κοινότητα

• Σχεδιασμός: Καλλιτέχνες που δημιουργούν το UI / UX της εφαρμογής για τη χρηστικότητα των Pioneers

• Άλλα: Το Pi Hackathon είναι ανοιχτό σε όλους! Επικοινωνήστε και χρησιμοποιήστε τα ειδικά σετ δεξιοτήτων σας για να συμβάλλετε στο μέλλον του Pi. Προσεγγίστε ομάδες και μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Για τη λεπτομερή ατζέντα του Hackathon, διαβάστε περισσότερα σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, πατώντας εδώ

Συνολικά, το Pi Hackathon θα συμβάλει στην προώθηση της αποκεντρωμένης ανάπτυξης του οικοσυστήματος Pi στην πλατφόρμα Pi, αξιοποιώντας τη δύναμη της παγκόσμιας κοινότητάς μας να επιτύχει το εύρος και την κλίμακα των παραδοσιακών οικονομιών, όπου δημιουργείται πραγματική αξία και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Πρωτοπόροι, ας χτίσουμε μαζί το Pi #BuildPi2gether !!!