Ερχομός Ημέρας Pi

Ο πρώτος μας στόχος στη φάση 2 είναι η οικοδόμηση της αξίας του Π. Για να το επιτύχουμε αυτό όμως το δίκτυο πρέπει να δημιουργήσει εγγενή χρησιμότητα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ξοδεύουν pi για να ανταλλάξουν πραγματική αξία (έναντι άλλων νομισμάτων που αντιπροσωπεύουν μόνο πραγματική την αξία) και προϊόντων σε κλίμακα την ψυχαγωγία, τις κοινωνικές συνδέσεις, την επιρροή, την πρόσβαση, τη γνώση ή την αγορά και πώληση πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών με Pi.

Για να δημιουργηθεί ένα πλήρες οικοσύστημα που να αντικατοπτρίζει το εύρος και την κλίμακα των παραδοσιακών οικονομιών, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν όλες οι εφαρμογές μόνο από την κεντρική ομάδα. Επομένως, η στρατηγική μας είναι να αποκεντρώσουμε την ανάπτυξη του Pi μέσω της πλατφόρμας εφαρμογών. Για παράδειγμα, εάν οι αγορές Pi είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση και την κλιμάκωση των υγιεινών συναλλαγών Pi, τα μέλη της κοινότητας ή οι τρίτοι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν Pi εφαρμογές διαφορετικών αγορών που διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, τη γλώσσα και τα είδη αγαθών και υπηρεσιών.

Ενώ η Core Team δεν μπορεί να είναι ειδικοί σε όλα τα είδη των εφαρμογών, η παγκόσμια κοινότητα και τα εξωτερικά μας μέρη μπορούν να είναι. Η Pi Core Team θα επικεντρωθεί στην παροχή της πλατφόρμας για να διευκολύνει άλλους που είναι πιο εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένους τομείς για την κατασκευή αυτών των εφαρμογών, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η εφοδιαστική, οι αλυσίδες εφοδιασμού, τα τυχερά παιχνίδια, οι υπηρεσίες ακινήτων ή οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Εκτός από την πλατφόρμα, η Pi Core Team θα αναπτύξει μόνο μερικές βασικές εφαρμογές Pi που είναι στενά δεμένες με το όραμα και την οικοδόμηση της Pi. Με βάση την αρχική έρευνα, οι προγραμματιστές αποκεντρωμένων εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών είναι πολύ ενθουσιασμένοι που εκμεταλλεύονται και συμβάλλουν στο οικοσύστημα του Pi μέσω της πλατφόρμας, επειδή η φιλοσοφία του Pi για την προσβασιμότητα των χρηστών και η μεγάλη ενεργή παγκόσμια κοινότητα είναι μια σπάνια πηγή στον χώρο κρυπτογράφησης.

Μια πλατφόρμα εφαρμογών θα επιτρέψει σε τρίτους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που διευκολύνουν τις δομημένες συναλλαγές χρησιμοποιώντας PI. Η πλατφόρμα εφαρμογών μπορεί να περιλαμβάνει και εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στο Pi Network που ονομάζεται Pi Apps, καθώς και εξωτερικές εφαρμογές που είναι σε θέση να ενσωματώσουν την Pi στις επιλογές πληρωμής τους, που ονομάζονται Pi Payments.

Τα Pi Apps θα φιλοξενούνται μέσα στις διεπαφές Pi, για παράδειγμα, παρόμοιες με εφαρμογές Facebook ή μίνι προγράμματα WeChat. Ορισμένες κατηγορίες πιθανών εφαρμογών Pi, που μπορούν να φιλοξενούνται εντός της διεπαφής Pi, περιλαμβάνουν: Pi Apps για Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες – Εφαρμογές που επιτρέπουν στους πρωτοπόρους να έχουν πρόσβαση στον αναδυόμενο κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Έχουμε ήδη μιλήσει με τους προγραμματιστές για την ανάπτυξη εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες να διαθέτουν κλασματικά ακίνητα καθώς και κλασματικά μερίδια σε εταιρείες όπως η Apple, η Google κ.λπ. Pi Κοινωνικά Μέσα – Εφαρμογές που επιτρέπουν στην Pioneers να ξοδεύουν και να κερδίζουν Pi ενώ ασχολούνται με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ενσωμάτωση του Pi στις υπάρχουσες συνομιλίες του Pi Network για τη βελτίωση της συνομιλίας υψηλής ποιότητας. Pi Marketplaces – Εφαρμογές που επιτρέπουν στους πρωτοπόρους να ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες.

Παρόμοια με τα προϊόντα Amazon και TaoBao. Upwork, AirBnB, και Uber για υπηρεσίες. Παιχνίδια Pi – Εφαρμογές που επιτρέπουν στην Pioneers να δώσουν Pi για να παίξουν παιχνίδια διασκέδασης και συμμετοχής παρόμοια με το πώς οι παίκτες ξοδεύουν το παραδοσιακό νόμισμα στα παιχνίδια τους. Οι πληρωμές Pi θα επιτρέψουν σε εξωτερικές εφαρμογές να ενσωματώσουν την Pi στις επιλογές πληρωμής τους. Μερικά παραδείγματα των πληρωμών Pi περιλαμβάνουν:

Ένα σύστημα κωδικών QR που επιτρέπει στους τοπικούς λιανοπωλητές να δέχονται πληρωμή στο Pi. Ο αγαπημένος σας τοπικός ιστότοπος δημιουργεί ένα νέο κουμπί “Πληρωμή με Pi”.
Ισως μια μέρα, το Amazon.com θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα νέο κουμπί “Pay with Pi” στον ιστότοπό του.

Θα ξεκινήσουμε με έμφαση σε εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες απευθείας στο Pi Network – Pi Apps. Μόνο όταν κατασκευάσουμε ένα ισχυρό βιώσιμο οικοσύστημα Pi μέσω των εφαρμογών Pi, μπορούμε να προσελκύσουμε εξωτερικές παραδοσιακές βιομηχανίες για να ενσωματώσουμε τις πληρωμές Pi στις πλατφόρμες τους. Θα εργαστούμε μαζί με την κοινότητα για να προσδιορίσουμε τις πιο ελπιδοφόρες εφαρμογές που θα εισαχθούν στην πλατφόρμα.

Για να αποφύγετε μια κατάσταση άγριας δύσης όπου τα ανεξέλεγκτα άτομα προσπαθούν να επωφεληθούν από τους συναδέλφους πρωτοπόρους, η επιλογή των εφαρμογών θα περιλαμβάνει κοινοτικές εξετάσεις και αξιολογήσεις από ομότιμους για να επιτύχουν την καταλληλότητα, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας Apps θα ξεκινήσει μέσα στο 2020. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προγραμματιστές τρίτων αναμένεται να ανοίξει μέχρι τα τέλη του 2ου τριμήνου του 2020.

Το πιλοτικό σε εφαρμογή δήλωσε την ανάγκη για πλατφόρμα εφαρμογών που επιτρέπει την ασφαλή και αποδοτική συναλλαγή μέσω του Pi και μειώνει τις καταχρήσεις. Τα ευρήματα του πιλοτικού προγράμματος δείχνουν ότι θα πρέπει να επιβραδύνουμε την εγγραφή στον πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς εντός εφαρμογής μέχρι να προστεθούν περισσότερες εφαρμογές στην πλατφόρμα εφαρμογών που εξειδικεύουν τις συναλλαγές πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών και σχεδιάζουμε διασφαλίσεις που απαιτούνται για την πρόληψη περαιτέρω καταχρήσεων.

Ενώ θα επιβραδύνουμε την εγγραφή, θα επεκτείνουμε το KYC μετά την Ημέρα Π, καθώς το KYC θα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για να συμμετέχει σε άλλα προγράμματα Pi. Το γεγονός ότι το KYC’d δεν θα ενεργοποιεί πλέον αυτόματα τις μεταφορές εντός εφαρμογής, αλλά θα αυξήσει την πιθανότητα των Pioneers να επιλεγούν για τον νέο πιλοτικό μεταφοράς εντός εφαρμογής αργότερα, καθώς θα προστίθενται περισσότερες εφαρμογές στην πλατφόρμα.

Η ύπαρξη KYC’d θα απαιτηθεί επίσης για την επιλεξιμότητα και την εκτέλεση ορισμένων εκδόσεων κόμβων (Nodes) στο Testnet του Pi. Θα παρουσιάσουμε μια ενημέρωση για τον κόμβο στο επόμενο βίντεό μας, εξηγώντας γιατί οι κόμβοι είναι τόσο σημαντικοί.