Ενημερώσεις

Λόγω του κινδύνου του κορονοϊού εδώ στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, αυτή τη στιγμή γυρίζουμε το βίντεο από ξεχωριστές τοποθεσίες. Οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας είναι με τους πρωτοπόρους της κοινότητά μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον ιό. Σε όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη τον ιό, παρακαλούμε να μείνετε ασφαλείς!

Η Core Team ανακοινώνει ότι το Pi Network θα ξεκινήσει τη Φάση 2 την Ημέρα του Pi το 2020. Η Φάση 1 ξεκίνησε την ημέρα του Pi, το 2019, με στόχο την ανάπτυξη του δικτύου σε 1M Pioneers.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξή μας, έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το στόχο μας, με πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμμετέχοντες παγκοσμίως. Τώρα που έχουμε δημιουργήσει αυτή τη μεγάλη και διαφορετική παγκόσμια κοινότητα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δεύτερη φάση ανάπτυξης μας.

Η φάση 2 έχει δύο στόχους:

Οικοδόμηση αξίας.
Αποκέντρωση του δικτύου.

Στόχος # 1: Ο πρώτος στόχος της Φάσης 2 είναι η δημιουργία αξίας φτιάχνοντας μια πλατφόρμα εφαρμογών. Αξία κατασκευής σημαίνει τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για τη διασφάλιση της εγγενούς χρησιμότητας για του Pi, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αγοράζουν και να πωλούν πραγματικά αγαθά και υπηρεσίες για Pi. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρέχοντα προγράμματα κρυπτογράφησης που επικεντρώνονται κυρίως στην τεχνική υποδομή, το Pi Network πιστεύει ότι η τεχνολογική υποδομή και η οικονομική υιοθέτηση και χρησιμότητα θα πρέπει να αναπτυχθούν παράλληλα.

Ο κύριος τρόπος που θα επιτύχουμε το στόχο της οικοδόμησης της αξίας, είναι η δημιουργία μιας Πλατφόρμας Εφαρμογών που θα κλιμακώνει τις υγιείς συναλλαγές του Pi. Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις σχετικά με τις κρυπτοεπιχειρήσεις είναι “Τι τους δίνει αξία”; Η απάντηση του Pi είναι η πραγματική εγγενής χρησιμότητα. Το Pi θα υποστηρίζεται από χρήσιμες εφαρμογές σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης, με σκοπό την αγορά αγαθών και υπηρεσιών με Pi.

Με πάνω από 3,5 εκατομμύρια χρήστες που ασχολούνται με το δίκτυο, μπορούμε να ενσωματώσουμε διάφορες εφαρμογές αληθινών χρηστών, που επιτρέπουν σε μέλη της κοινότητας καθώς και σε εξωτερικούς συνεργάτες να ξοδεύουν τα Pi για να επωφεληθούν από το χρόνο, την προσοχή, τα ταλέντα, τους πόρους και τις υπηρεσίες της παγκόσμιας κοινότητας μας.

Η πλατφόρμα εφαρμογής θα επιτρέψει σε τρίτους προγραμματιστές και παρόχους και όχι μόνο της κεντρικής ομάδας, να δημιουργήσουν εφαρμογές σε διάφορους εξειδικευμένους τομείς που διευκολύνουν τις δομημένες συναλλαγές της Pi και δημιουργούν τον κόσμο του Pi Network. Το οικοσύστημα της εφαρμογής του Pi θα θέσει τα θεμέλια μιας υγιούς αγοράς ισχυρών βοηθητικών μέσων του Pi, δημιουργώντας ζήτηση για το νόμισμα και οικοδόμηση της αξίας του δικτύου.

Στόχος # 2: Ο 2ος στόχος της Φάσης 2 είναι η αποκέντρωση του δικτύου με την οικοδόμηση του Pi’s Testnet.
Η αποκέντρωση αποτελεί βασική πτυχή της φιλοσοφίας της Pi. Πιστεύουμε ότι οι καθημερινοί άνθρωποι πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο και πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αξίας που δημιουργούν στην κοινωνία.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η οικοδόμηση ενός αποκεντρωμένου νομίσματος.
Σε αντίθεση με τα κεντρικά συστήματα πληρωμών όπως το PayPal και οι παραδοσιακές τράπεζες, οι συναλλαγές της Pi θα επικυρώνονται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο κόμβων υπολογιστών.

Κατά τη διάρκεια της Φάσης 2, θα κυκλοφορήσουμε την πρώτη έκδοση αυτού του λογισμικού Node και θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε το Pi’s Testnet. Η πρόθεσή μας είναι να φτιάξουμε τους κόμβους του Pi ώστε να είναι φιλικοί και προσβάσιμη για όλους. Άτομα με απλές γνώσεις σε υπολογιστές θα μπορούν να τρέξουν έναν κόμβο Pi.

Ειμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την επόμενη φάση ανάπτυξης. Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους πόρους που απαιτούνται για την επίτευξη αυτών των φιλόδοξων στόχων.

Σήμερα, η Core Team αποτελείται από μόλις 8 άτομα που εξυπηρετούν μια κοινότητα άνω των 3.5 εκατομμυρίων πρωτοπόρων ή πάνω από 400K πρωτοπόρους για κάθε μέλος της Core Team. Το κόστος των διακομιστών και της υπηρεσίας επαλήθευσης τηλεφώνου μόνο ξεπερνά τα $ 30.000 το μήνα. Καθώς ξεκινάμε τη φάση 2, οι μεγαλύτερες μεταβλητές που θα καθορίσουν πόσο γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στη φάση 3 είναι οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι που διατίθενται για το έργο.

Θα παρουσιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αρχική στρατηγική μας για τη Φάση 2 του έργου τις επόμενες ημέρες με ένα βίντεο σχετικά με την οικοδόμηση αξίας μέσω της πλατφόρμας εφαρμογών που εξειδικεύει τις συναλλαγές Pi και ένα άλλο βίντεο σχετικά με την πρόοδο στην αποκέντρωση του δικτύου ξεκινώντας για την κατασκευή του testnet του Pi.