Ενημερώσεις πορείας Νοεμβρίου 2021

Ενημερώσεις  πεπραγμένων Οκτωβρίου 2021

Προϊόντα και τεχνολογικές εξελίξεις

Θα θέλατε να μάθετε με τι ασχολείται η Core Team στα παρασκήνια, τώρα που πλησιάζουμε στην ανακοίνωση του Mainnet?
Μην ψάχνετε οπουδήποτε αλλου – Αρχίζουμε να αναρτούμε μηνιαίες ενημερώσεις που αφορούν τις τεχνολογικές εξελίξεις του πρότζεκτ, οι οποίες θα παρουσιάζονται στην αρχή του κάθε μήνα και θα ασχολούνται με την ανασκόπηση της εργασίας που παράχθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αυτές οι ενημερώσεις θα τονίζουν τα τεχνολογικά ορόσημα και τις αναβαθμίσεις προϊόντος με στόχο να σας παρουσιάσουμε τις ολοκληρωμένες προσπάθειες αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον τομέα της ανάπτυξης του Pi.

Οι ενημερώσεις αυτές δεν αποτελούν την πλήρη λίστα ενασχόλησης της Core Team κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (για παράδειγμα δε θα αναφέρουμε μικρές τεχνολογικές ενημερώσεις ρουτίνας, εξελίξεις που αφορούν την κοινότητα και την πορεία των επαγγελματικών διεργασιών).

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, κύριος τομέας ενασχόλησης της Core Team ήταν η κλιμακούμενη προσθήκη νέων αλλά και αναβαθμισμένων λειτουργιών στο οικοσύστημα του Pi, συμπεριλαμβανομένης της πιλοτικής εφαρμογής του KYC αλλά και της εφαρμογής Block Explorer. Μερικές λεπτομερέστερες αναφορές είναι οι εξής:

KYC

Σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε με τη βοήθεια των Συντονιστών (Mods) μέσα στην κοινότητα.
Ξεκίνησε η λειτουργία της πιλοτικής εφαρμογής KYC με μία περιορισμένη βάση συμμετοχής, με στόχο να αρχίσει η διαδικασία επικύρωσης των στοιχείων ταυτοποίησης των Πρωτοπόρων και παράλληλα να βελτιωθεί η χρηστικότητα της εφαρμογής και να εξελιχθεί το σύστημα του αυτοποιημένου μηχανικού ελέγχου στοιχείων ταυτοποίησης.

Pi Block Explorer

Αναπτύχθηκε και τέθηκε σε λειτουργία για να βοηθήσει τους Πρωτοπόρους να παρακολουθήσουν το ιστορικό των συναλλαγών τους και να μπορέσουν να περιηγηθούν στα διάφορα στοιχεία των συναλλαγών τους όπως αποστολέας, αποδέκτης, ποσό test pi.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εφαρμογή ζωντανά στο https://minepi.com/blockexplorer/
Η είσοδος στην εφαρμογή αυτή γίνεται με τη βοήθεια του Pi Browser πατώντας πάνω στο εικονίδιο blockchain.pi που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του Pi Browser.

Pi Browser

Τέθηκε σε χρήση και κυκλοφορία η αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής 1.4
Functionality update for deep link embedding
Οι Πρωτοπόροι μπορούν να τοποθετήσουν pi:// deep links τα οποία ανακατευθύνονται στον Pi Browser χωρίς να χρειάζεται χειροκίνητο άνοιγμα της εφαρμογής.

Pi Platform

Σχεδιασμός πειραματικής εφαρμογής για τους προγραμματιστές, που τους βοηθάει να βλέπουν τις προσθήκες σε Pi SDK και API.
Ανάπτυξη πρόσθετων payment flow documentation για λειτουργίες επιθυμητές από τα μέλη της κοινότητας.
Σχεδιασμό και δημιουργία μελλοντικών API στην πλατφόρμα.
Σχεδιασμό που επιτρέπει την ενσωμάτωση αναπαραγωγής βίντεο για embedded videos.

Pi Wallet

Σχεδιασμό και ενσωμάτωση ειδοποιήσεων push, που ειδοποιούν τους πρωτοπόρους κάθε φορά που λαμβάνουν πληρωμή στο blockchain.
Σχεδιασμό και δημιουργία bug fix, που απευθύνεται στους χρήστες android συσκευών που δεν μπορούσαν στο παρελθόν να δουν την φράση κωδικού του πορτοφολιού τους.

Brainstorm App

Δημιουργία επανασχεδιασμένης εφαρμογής που παρουσιάζει τους νικητές του Hackathlon, με τη βοήθεια βελτιωμένης διεπαφής χρήστη.
Βελτιωμένη χρήση tags, που βοηθά τους χρήστες να προσθέτουν δικά τους tags στα projects τους.
Επίσης χάρη μιας νέας προσθήκης μπορούν τώρα τα projects να προσθέτουν λογότυπα στην δική τους σελίδα στο brainstorm.

Pi Nodes

Εφαρμόστηκε λύση για το μήνυμα σφάλματος “Οι Nodes δε συγχρονίζονται”

Infrastructure

Ανάπτυξη στη βελτίωση των βάσεων δεδομένων (μορφολογικό χαρακτήρα data database scaling).

Γενικές Βελτιώσεις στο Pi

Δημιουργία αυτοματοποιημένης πιστοποίησης email, σε λογαριασμούς.
Δημιουργία πρόσθετων χαρακτηριστικών για ασφάλεια και ιχνηλάτηση για τους Συντονιστές (Mods), για να βοηθηθούν στον συντονισμό περιεχομένου.
Δημιουργία λύσης για αφαίρεση μελών από τα κανάλια των ομάδων κέρδους. Οι δημιουργοί καναλιών μπορούν τώρα να αφαιρέσουν χρήστες από τα κανάλια των ομάδων κέρδους τους.

Την παραπάνω ανακοίνωση, θα τη βρείτε στο official site της εφαρμογής, στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ