Έναρξη Δοκιμαστικού Πορτοφολιού Pi

Παρουσιάζουμε το Pi Wallet

Το Pi Wallet είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε όλους τους πρωτοπόρους, μέσω του λογισμικού Pi Node (εφαρμογή για υπολογιστή). Για να δημιουργήσετε ένα Πορτοφόλι Pi, μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το λογισμικό Node από το node.minepi.com, και να το εγκαταστήσετε.

Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε έναν κόμβο για να χρησιμοποιείτε το πορτοφόλι, αρκεί μόνο η εφαρμογή.

Η έκδοση για κινητά θα βρίσκεται μέσα σε μια νέα εφαρμογή που βρίσκεται υπό εξέταση από τα iOS και Android Stores και θα είναι διαθέσιμη μετά την αναθεώρηση της, η οποία τελειώνει σε λίγες μέρες.

Εάν προτιμάτε την έκδοση για κινητά, περιμένετε λίγες μέρες έως ότου ανακοινώσουμε τη νέα έκδοση της εφαρμογής για κινητά στην αρχική οθόνη της εφαρμογής Pi.

Προσοχή στις ψεύτικες εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι είναι το Πορτοφόλι Pi.

Πριν την παρουσίαση του Pi Wallet, θα ήταν χρήσιμο να δούμε εν συντομία τι είναι ένα πορτοφόλι Crypto. Ένα πορτοφόλι Crypto είναι ουσιαστικά ένα ζευγάρι «κλειδιών»: μια δημόσια διεύθυνση και μια μυστική φράση πρόσβασης (ή ένα μυστικό κλειδί).

Ενώ η διεύθυνση του πορτοφολιού πρέπει να κοινοποιηθεί σε άλλους για να συναλλάσσεται μαζί σας στο Blockchain, η φράση πρόσβασης πρέπει να παραμείνει μυστική καθώς είναι σαν τον κωδικός πρόσβασης στον τραπεζικό λογαριασμό σας, που απαιτείται για τη μετακίνηση τυχόν στοιχείων.

Σήμερα, η κυκλοφορία του Pi Wallet σημαίνει ότι οι Πρωτοπόροι καλούνται να δημιουργήσουν την διεύθυνση πορτοφολιού και την μυστική φράση πρόσβασης του Πορτοφολιού τους.

Το Pi Wallet μπορεί να δημιουργήσει διευθύνσεις πορτοφολιού σε πολλά Blockchain και να διατηρήσει και άλλα κρυπτονομίσματα από άλλα Blockchains, χρησιμοποιώντας την ίδια φράση πρόσβασης, αλλά αρχικά επικεντρωνόμαστε μόνο σε στοιχεία Pi.

Προς το παρόν, συνδέεται μόνο με το Blockchain Pi Testnet, επομένως διαθέτει μόνο τα Test-Pi για δοκιμές.

Όταν ξεκινήσει το MainnNet, στη Φάση 3, το ίδιο Πορτοφόλι Pi μπορεί επίσης να συνδεθεί με το Pi Mainnet, διατηρώντας έτσι τα πραγματικά Pi που θα έχετε εξορύξει εκείνη τη στιγμή.

Καθώς βρισκόμαστε στη φάση του Testnet, ο σκοπός είναι να κάνουμε βελτιώσεις σε όλα, συμπεριλαμβανομένου του πορτοφολιού, επομένως είναι πιθανό να ζητήσουμε από όλους να επαναφέρουν πλήρως τα πορτοφόλια Test-Pi πριν προχωρήσουμε στο Mainnet.

Οι πρωτοπόροι θα έχουν επίσης την επιλογή να επαναφέρουν το πορτοφόλι τους κατ΄ επιλογή πριν το Mainnet.

Γενικά, τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης κατηγοριοποιούνται σε πορτοφόλια κηδεμονίας και μη, με τη διαφορά να έγκειται στο εάν υπάρχει κάποιος άλλος που σας βοηθά να διαχειριστείτε τη φράση πρόσβασης / το μυστικό κλειδί ή τα περιουσιακά στοιχεία σας στο πορτοφόλι.

Το Pi Wallet είναι ένα πορτοφόλι “χωρίς κηδεμονία”, επειδή οι διακομιστές Pi δεν έχουν ποτέ πρόσβαση στο μυστικό κλειδί ή τη φράση πρόσβασης (πλήρες πορτοφόλι χωρίς κηδεμονία τρίτων).

Για να είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και να βασίζεται σε σχόλια από τις πρώτες δοκιμές, το μυστικό κλειδί Pi Wallet αντιπροσωπεύεται από μια λίστα πιο ευανάγνωστων λέξεων που ονομάζονται «Passphrases».

Το μυστικό κλειδί μπορεί να προέρχεται από τη φράση πρόσβασης, οπότε οι χρήστες πρέπει να αποθηκεύουν μόνο την φράση πρόσβασης χωρίς ουσιαστικά να αποθηκεύουν ένα μυστικό κλειδί.

Η χρήση φράσεων πρόσβασης αντί του παραγόμενου μυστικού κλειδιού για φύλαξη μειώνει την πιθανότητα ανθρώπινων λαθών στην εγγραφή και ταυτόχρονα επιτυγχάνει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας όπως και το μυστικό κλειδί.

Στην έκδοση για κινητά του Πορτοφολιού Pi που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας (δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου), οι φράσεις πρόσβασης αποθηκεύονται με ασφάλεια στο τηλέφωνό σας και μπορούν να ανακτηθούν μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή FaceID.

Εάν όχι ή αν χρησιμοποιείται την έκδοση του πορτοφολιού για επιτραπέζιους υπολογιστές, πρέπει να το αντιγράψετε και να το αποθηκεύσετε κάπου αλλού ασφαλές, γιατί κανένας άλλος δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση σε αυτό για να το αποθηκεύσει για εσάς.

Αν και ένα πορτοφόλι Cypto μη-κηδεμονίας παρέχει τα οφέλη αυτο-κυριαρχίας για τους ανθρώπους, ένα δύσκολο πρόβλημα για οποιονδήποτε κάτοχο κρυπτογραφικών στοιχείων είναι η περίπτωση απώλειας του μυστικού κλειδιού ή των κωδικών πρόσβασης.

Το πρόβλημα ανάκτησης λογαριασμού:

Το Πορτοφόλι Pi είναι και θα είναι ένα πορτοφόλι χωρίς κηδεμονία, και στοχεύουμε επίσης να καινοτομήσουμε με έναν μηχανισμό για την επίλυση του δύσκολου προβλήματος ανάκτησης λογαριασμού, χρησιμοποιώντας μέρος του κύκλου ασφαλείας σας διατηρώντας παράλληλα την ιδιοκτησία του.

Αυτός ο μηχανισμός θα κυκλοφορήσει σε μεταγενέστερη έκδοση του πορτοφολιού.

Αφού δημιουργηθεί το Pi Wallet, θα ξεκινήσετε με 100 Test-Pi για να δοκιμάσετε συναλλαγές με Test-Pi στο Testnet, όπως θα κάνετε στο Mainnet μετά την κυκλοφορία του στη Φάση 3 (στο τέλος του 2021).

Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα Test-Pi (ή test-π) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Pi!!!

Δεν υπάρχει η δυνατότητα συναλλαγών με πραγματικά Pi!

Τα Test-Pi προορίζονται αποκλειστικά για τον έλεγχο συναλλαγών στο Pi Testnet και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.

Το υπόλοιπο Test-Pi στο πορτοφόλι μπορεί να επαναφερθεί επειδή το Testnet θα επαναφέρεται περιοδικά ως μέρος της δοκιμής.

Να θυμάστε ότι επί του παρόντος οι πωλήσεις Pi δεν είναι εξουσιοδοτημένες και παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα ενός λογαριασμού.