Διαφημίσεις

Το Pi σας παρουσιάζει τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής. Το σύστημα αυτό, θα επιτρέψει στους Pioneers να καλύψουν το κόστος του διακομιστή και συντήρησης και να αρχίσουν να δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης για το Project.

Διαβάστε περισσότερα για να κατανοήσετε πώς ενσωματώσαμε τα σχόλια της κοινότητας στο σχεδιασμό των διαφημίσεων εντός εφαρμογής του Pi.

Παρουσιάζουμε διαφημίσεις εντός εφαρμογής

Ευχαριστούμε τους πρωτοπόρους που πριν από ένα μήνα υπέβαλαν πάνω από 10.000 σχόλια και ιδέες για το πώς το Pi μπορούσε να πετύχει μια πιο βιώσιμη χρηματοδότηση και που πριν από τρεις ημέρες υπέβαλε πάνω από 130.000 απαντήσεις στην έρευνα τοποθέτησης διαφημίσεων εντός εφαρμογής. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η πλειοψηφία της κοινότητας Pi είναι θετική στο να υπάρχουν διαφημίσεις εντός εφαρμογής ως μια πιο άμεση λύση για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης.

Έτσι, αρχίζουμε να κυκλοφορούμε και να δοκιμάζουμε διαφημίσεις εντός της εφαρμογής σήμερα. Ορισμένοι πρωτοπόροι ενδέχεται να βλέπουν διαφημίσεις νωρίτερα από άλλους.

Με βάση τις 130.000 απαντήσεις σας σχετικά με την τοποθέτηση διαφημίσεων, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αρχικά τις δύο πιο κορυφαίες που ψηφίστηκαν:

1. Ένα σύντομο διαφημιστικό βίντεο το οποίο μπορείτε να παραλείψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της αναμονής για την φόρτωση της εφαρμογής, αλλά όχι κάθε φορά που θα ανοίγει η εφαρμογή (28,2% των απαντήσεων επέλεξαν αυτήν την επιλογή ως την καλύτερη) και
2. Μια μικρή διαφήμιση τύπου Banner στο κάτω μέρος της οθόνης στη θέση του κουμπιού “Αποστολή 1Pi” (το 47,0% των απαντήσεων επέλεξαν αυτήν την επιλογή ως την καλύτερη). Οι άλλες δύο επιλογές τοποθέτησης έλαβαν αντίστοιχα το 12,7% και το 12,1% των απαντήσεων, επιλέγοντας τις ως καλύτερες διαφημίσεις.

Αναγνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι πρωτοπόροι που ανησυχούν σχετικά με τις διαφημίσεις κυρίως όσον αφορά την εμπειρία των χρηστών. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε στη διαδικασία σχεδιασμού όσο μπορούμε. Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη της λογικής για την εφαρμογή διαφημίσεων εντός εφαρμογής που η Core Team ανέπτυξε μαζί με την κοινότητα Pi:

Καθώς το δίκτυό μας μεγαλώνει και κλιμακώνεται τόσο γρήγορα, πρέπει να αναπτύξουμε ένα μοντέλο βιώσιμης χρηματοδότησης που μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους συντήρησης του δικτύου Pi. Το τρέχον κόστος των διακομιστών και της υπηρεσίας επαλήθευσης τηλεφώνου, από μόνο του, ξεπερνά τα $ 30.000 USD το μήνα μόνο για τη συντήρηση του λογαριασμού κάθε Pioneer στο δίκτυο, για να μην αναφέρουμε το κόστος ανάπτυξης, συντήρησης και λειτουργίας.

Μετά από έλεγχο και εξέταση πάνω από 10.000 απαντήσεων που υποβλήθηκαν μέσω ενός φόρουμ θεμάτων ανοιχτό σε ολόκληρη την κοινότητα Pi, η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της διαφήμισης εντός εφαρμογής ως άμεσης ροής εσόδων για τον περιορισμό του κόστους, επειδή οι διαφημίσεις δεν κοστίζουν χρήματα σε άτομα. Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα προβολή των εσόδων από διαφημίσεις προβλέπει ότι τα έσοδα από διαφημίσεις πιθανότατα δεν θα μπορούν καν να καλύψουν το κόστος του διακομιστή, αλλά είναι μια αρχή για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

Στόχος μας είναι να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής βιωσιμότητας και της εμπειρίας των χρηστών και αναζητούμε συνεχώς σχόλια από την κοινότητα, έτσι ώστε να εφαρμόζουμε διαφημίσεις με τρόπο λιγότερο ενοχλητικό. Για παράδειγμα, οι Pioneers έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις στην εφαρμογή, αν δεν τους αρέσουν και να επιλέξουν να μην βοηθήσουν να καλυφθεί το κόστος υποστήριξης των δικών τους λογαριασμών έχοντας διαφημίσεις.

Οι νέοι χρήστες δεν θα βλέπουν διαφημίσεις για ένα χρονικό διάστημα.
Επίσης το Pi δεν θα κοινοποιεί δεδομένα των Pioneers σε κανένα διαφημιστικό δίκτυο. (Τα λειτουργικά συστήματα των τηλεφώνων τους, IOS ή Android, ενδέχεται να κοινοποιούν πληροφορίες βάσει συσκευών σε δίκτυα διαφημίσεων, κάτι που μπορεί να συμβαίνει ήδη εάν εμπεριέχουν διαφημίσεις άλλες εφαρμογές που υπάρχουν στη συσκευή).

Σήμερα, ξεκινήσαμε τη δοκιμαστική περίοδο για διαφημίσεις εντός εφαρμογής. Αυτή η περίοδος δοκιμής θα επιδιώξει την επίτευξη της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ δύο βασικών μεταβλητών: έσοδα από διαφημίσεις και αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη.

Τα έσοδα από διαφημίσεις επηρεάζονται από παράγοντες όπως ο αριθμός των προβολών που λαμβάνουν οι διαφημίσεις, ο αριθμός των ατόμων που κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, καθώς και ο τύπος των διαφημίσεων (δηλαδή, οι διαφημίσεις βίντεο τείνουν να αποφέρουν υψηλότερα έσοδα από τις στατικές διαφημίσεις Banner). Από την άλλη πλευρά, η διατήρηση της εμπειρίας των χρηστών, απαιτεί οι διαφημίσεις να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής.

Θα επαναλάβουμε τις τοποθετήσεις και τις μορφές διαφημίσεων τους επόμενους μήνες και θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας.