Αίτηση αλλαγής ονόματος

Μία νέα λειτουργία με τη δυνατότητα καταχώρησης αίτησης αλλαγής ονόματος, είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή.Οι πρωτοπόροι που έχασαν την προθεσμία δύο εβδομάδων που τους είχε δοθεί αρχικά, αλλά και οι πρωτοπόροι που συνεχίζουν να έχουν κάποιες μικρές αποκλίσεις στο όνομα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφά τους (μικρά ορθογραφικά, αναγραμματισμοί κτλ), θα βρουν τη λειτουργία αυτή στο προφίλ τους.

Αρχικά, για να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα του δικτύου και το γεγονός ότι πίσω από κάθε λογαριασμό θα κρύβεται ένας πραγματικός χρήστης, είχαμε δώσει τη δυνατότητα αλλαγής ονόματος στους πρωτοπόρους μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Τώρα σε περίπτωση ορθογραφικού σφάλματος και μικρών αλλαγών, μπορείτε να καταχωρήσετε την αίτηση αλλαγής ονόματος και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Να σημειωθεί επίσης, ότι η επεξεργασία των καταχωρήσεων σας θα πάρει αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθεί εφόσον περάσει από τον σχετικό έλεγχο.

Ανακοίνωση καταχώρησης, της αίτησης αλλαγής ονόματος.

Σημείωση: Η αλλαγή ονόματος αφορά μόνο τους χρήστες που έχουν λάθη στο όνομα που καταχώρησαν στην εφαρμογή και έχασαν την προθεσμία των 2 εβδομάδων που τους είχε δοθεί μετά την εγγραφή τους. Όσοι Πρωτοπόροι έχουν καταχωρήσει σωστά τα στοιχεία τους, στον λογαριασμό τους στο Pi, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία και μπορούν να την αγνοήσουν.

Η νέα αυτή λειτουργία αίτησης αλλαγής ονόματος, συμβαδίζει με την πολιτική μας για το KYC.

Για να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα του δικτύου και το γεγονός ότι όλοι οι χρήστες είναι πραγματικοί άνθρωποι, τώρα που πλησιάζουμε στο Mainnet, υιοθετήσαμε την αυστηρή πολιτική του ενός λογαριασμού ανά άτομο.

Ο αρχικός περιορισμός της δυνατότητας των Πρωτοπόρων στο να προβούν σε αλλαγές στα στοιχεία του ονόματος τους, πέρα του διαστήματος των δύο εβδομάδων, είναι ένα από τα μέτρα που έχουμε υιοθετήσει για να αποτρέψουμε πιθανώς κακόβουλους χρήστες από το να δημιουργήσουν πολλαπλούς ψεύτικους λογαριασμούς με απώτερο στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου αριθμού Pi, πράγμα που είναι άδικο απέναντι στους χρήστες που ακολουθούν τους επίσημους κανόνες.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη μεταφορά και την πώληση Pi λογαριασμών.

Την ίδια στιγμή κατανοούμε και το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα ακόμα και οι πραγματικοί Πρωτοπόροι να έκαναν κάποιο τυπογραφικό λάθος στο όνομα τους την ώρα που δημιουργούσαν τον λογαριασμό τους, ή και να έχασαν την προθεσμία αλλαγής που τους ήταν διαθέσιμη για ένα διάστημα δύο εβδομάδων.

Για αυτό το λόγο επιτρέπουμε σε αυτούς τους Πρωτοπόρους, να έχουν μια ακόμη ευκαιρία να αλλάξουν – διορθώσουν τα στοιχεία τους και να εξηγήσουν τους λόγους της αλλαγής αυτής.

Ωστόσο, από τις καταχωρήσεις των αιτήσεων αυτών θα γίνουν δεκτές μόνο οι αλλαγές που αφορούν τον ίδιο πραγματικό χρήστη π.χ μικρές αλλαγές στην ορθογραφία του ονόματος, προσθήκη μεσαίου ονόματος πρόθημα/ επίθημα και αλλαγές που επιτρέπουν την ταυτοποίηση του ατόμου σε συνδυασμό με τα επίσημα έγγραφα που διαθέτει.

Η αίτηση θα απορριφθεί, εφόσον υπάρξει ριζική αλλαγή του ονόματος, που δεν έχει καμία σχέση με το ήδη δηλωμένο όνομα, αποτελεί ένδειξη δύο διαφορετικών ατόμων.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι αιτήσεις καταχώρησης νέων στοιχείων, χρειάζονται έλεγχο και αυτό ίσως φέρει καθυστερήσεις στη διαδικασία KYC, επομένως η καταχώρηση αυτή θα συμπεριληφθεί ως επιπρόσθετο μέτρο της συνολικής διαδικασίας KYC.

Εφόσον υποβάλετε μία νέα καταχώρηση διόρθωσης, παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί.

Οδηγός νέας καταχώρησης:

Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής πατάμε το κουμπί μενού.

Στη συνέχεια πατάμε το κουμπί “Προφίλ”.

Στη νέα δυνατότητα που έχει εμφανιστεί μέσα στο Προφίλ, πατήστε το κουμπί “ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ”.

Ελέγξτε αν τα στοιχεία σας είναι σωστά. Αν δεν είναι, μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές, σύμφωνα με τους όρους αυτού του άρθρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν τα στοιχεία σας είναι σωστά, ΜΗΝ κάνετε καμία αλλαγή.

Αν το όνομα και το επίθετό σας χρειάζεται αλλαγές, πατήστε το πορτοκαλί κουμπί, όπως στην παρακάτω εικόνα.

Γράψτε σωστά το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφεται στην ταυτότητά) και στη συνέχεια με ελληνικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα).

Ελέγξτε δύο και τρεις φορές, και βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τα στοιχεία σας σωστά και στη συνέχεια πατήστε “Αποθήκευση”.